Έρχεται το τέλος της αλυσίδας Primark στη Γερμανία;

Μετά την επιτυχία της Primark τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, η αλυσίδα μόδας χαμηλού κόστους αγωνίζεται να επιβιώσει στη Γερμανία μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, ο διαδικτυακός ανταγωνισμός αναγκάζει την εταιρεία να κλείνει όλο και περισσότερα καταστήματα.

Η βρετανική αλυσίδα μόδας σε χαμηλές τιμές Primark υπάρχει στη Γερμανία από το 2009. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ιδέα “πολλά ρούχα για λίγα χρήματα” λειτούργησε.

Μέχρι τώρα: Ήδη την άνοιξη, η Primark έκλεισε τα πρώτα καταστήματα στη Γερμανία, αναφέρει η WirtschaftsWoche (WiWo).

Πριν από μερικές εβδομάδες, η μητρική εταιρεία ABF ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη Γερμανία.

Τα καταστήματα στο Ίνγκολσταντ και το Μόναχο θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν.

Μέχρι την πανδημία Corona, η Primark επεκτεινόταν επιθετικά στη Γερμανία και ανταγωνιζόταν άλλες εταιρείες μόδας.

Μεταξύ 2012 και 2016, ο όμιλος διπλασίασε τις πωλήσεις του στη Γερμανία και το 2020 η μάρκα άνοιξε 32 νέα καταστήματα.

Στη συνέχεια ήρθε η πανδημία και πολλοί πελάτες ανακάλυψαν φθηνούς προμηθευτές μόδας στο διαδίκτυο.

Η Primark δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτό, εξηγεί η WiWo, επειδή η εταιρεία δεν διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Επιπλέον, οι πολιτικοί θέτουν όλο και υψηλότερα πρότυπα για την παραγωγή ενδυμάτων, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους κατασκευαστές μόδας να διατηρήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στη Γερμανία.

Ο ανταγωνισμός προέρχεται από την Κίνα, για παράδειγμα, με τη μορφή του ηλεκτρονικού καταστήματος Shein. Διαφημίζεται στο Instagram και το TikTok – και έτσι προσεγγίζει ακριβώς το κοινό-στόχο που έχει κατά νου η Primark: Πελάτες μεταξύ 13 και 26 ετών με μάλλον “λεπτά πορτοφόλια”.

Σύμφωνα με τη WiWo, ο διαδικτυακός λιανοπωλητής Shein κατάφερε να τετραπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις του από το 2019, δηλαδή από την έναρξη της πανδημίας.

Η Primark στη Γερμανία – “αρχή του τέλους”;

Εν τω μεταξύ, η κερδοφορία της Primark στη Γερμανία βρίσκεται σε “απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του ομίλου.

Σύμφωνα με τη WiWo, για να αλλάξει αυτό, η Primark θα χρειαστεί ένα λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα και θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην περιβαλλοντική και κοινωνική συμβατότητα.

Ωστόσο, οι ειδικοί αμφιβάλλουν ότι η εταιρεία θα καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα. Είναι πιο πιθανό ότι η Primark θα συνεχίσει να αποσύρεται από τη Γερμανία. Οι ειδικοί μιλούν για την “αρχή του τέλους”.

Άλλοι παραγωγοί μόδας αποσύρονται επίσης από τα γερμανικά αστικά κέντρα και εμπορικά κέντρα. Η H&M έκλεισε περίπου 240 καταστήματα φέτος, αναφέρει το WiWo, ενώ η C&A έκλεισε 13 καταστήματα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.