Έσοδα ρεκόρ για τη βιομηχανία του gaming στη Γερμανία

Η γερμανική αγορά παραμένει η μεγαλύτερη της Ευρώπης για τη βιομηχανία του gaming και η πέμπτη στον κόσμο, με την ανάπτυξη το περασμένο έτος να φτάνει το ποσοστό του 17% σε σύγκριση με το 2020.

Για software ξοδεύτηκαν €5,4 δισ. (αύξηση 19% από έτος σε έτος), για hardware €3,6 δισ. (αύξηση 18% από έτος σε έτος) και για υπηρεσίες €719 εκ. (αύξηση 4% από έτος σε έτος).

Τα έσοδα από το software, όπως πάντα, πρόσθεσαν τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία των εταιρειών και οι περισσότεροι Γερμανοί προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους σε ψηφιακή μορφή.

Μάλιστα, το 60% των παιχνιδιών που πουλήθηκαν στη χώρα το 2021 ήταν downloads. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στις αγορές εντός παιχνιδιών, με το ποσοστό τους να ανεβαίνει στο 30% από έτος σε έτος.

Η μερίδα του λέοντος προέρχεται από τίτλους για φορητές συσκευές, που αντιστοιχούν στα €2,76 δισ. του συνόλου. Ο αντίστοιχος αριθμός για κονσόλες και PC είναι €1,5 δισ.

Γενικά μιλώντας, ο κλάδος των παιχνιδιών για φορητές συσκευές σημείωσε ανάπτυξη της τάξης του 22%, με έσοδα €2,78 δισ.

Η ανάπτυξη στον τομέα του hardware από έτος σε έτος ήταν ακόμα μεγαλύτερη, δηλαδή 23%, ενώ υπάρχει η πίστη πως αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα των νέων κονσολών, το συγκεκριμένο νούμερο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Η διαδικτυακές και συνδρομητικές υπηρεσίες κατέγραψαν αύξηση 5%. Παρά το γεγονός ότι παραδοσιακές συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Xbox Live Gold και το Nintendo Switch Online είχαν μικρή πτώση στα έσοδά τους, από τα €439 εκ. το 2020 στα €437 εκ. το 2021, οι υπηρεσίες που προσφέρουν βιβλιοθήκες παιχνιδιών είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα Xbox Game Pass, Apple Arcade και Google Play Pass είχαν έσοδα €220 εκ. δηλαδή κατά 21% περισσότερα σε σχέση με τα €181 εκ. το 2020.

Από πλευράς δημογραφικών στοιχείων, το 59% του πληθυσμού της Γερμανίας, από 6 έως 69 ετών ασχολούνται με video games, ποσοστό αυξημένο κατά 6% από χρονιά σε χρονιά.

Επίσης, το 48% των παικτών της ηλικιακής ομάδας που προαναφέρθηκε είναι γυναίκες και το 52% άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 37,6 έτη (37,4 το 2020). Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ηλικιακή ομάδα 50- 59 ήταν μία από τις μεγαλύτερες όσον αφορά τον αριθμό των gamers.

Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες στη Γερμανία είναι οι εξής:

 • Smartphones: 23,5 εκ. (αύξηση 4%)
 • Κονσόλες: 17,8 εκ. (αύξηση 4.7%)
 • PC: 14,3 εκ. (μείωση 5,9%)
 • Tablets: 10,7 εκ. (αύξηση 8%)

Η λίστα με τα δέκα κορυφαία παιχνίδια το 2021 έχεις ως ακολούθως:

 1. FIFA 22 (Electronic Arts)
 2. Grand Theft Auto 5 (Rockstar Games)
 3. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)
 4. Farming Simulator 22 (Giants Software)
 5. Minecraft (Mojang/Microsoft)
 6. Super Mario 3D World + Bower’s Fury (Nintendo)
 7. FIFA 21 (Electronic Arts)
 8. Mario Party Superstars (Nintendo)
 9. Ring Fit Adventure (Nintendo)
 10. Call of Duty: Black Ops – Cold War (Activision Blizzard)

Πηγή: BNSPORTS

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.