Έσση: 1.200 κάμπερ διαδηλώνουν κατά των απαγορεύσεων

Με ένα κομβόι εκατοντάδων τροχόσπιτων, οι κάμπερ στο Wiesbaden στην Έσση ζήτησαν το άνοιγμα των κάμπινγκ. Το κάμπινγκ με αποστάσεις είναι ασφαλές, υποστηρίζουν οι διαδηλωτές.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Wiesbaden για το άνοιγμα των κάμπινγκ.

Περίπου στις 2 μ.μ., οι συμμετέχοντες κάμπερ συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στους εκθεσιακούς χώρους στη γειτονική πόλη Mainz στην Έσση.

Στη συνέχεια οδήγησαν προς τις όχθες του Ρήνου και πάνω από την Theodor-Heuss-Brücke προς την πρωτεύουσα της Έσσης.

Μέσω των Mainz-Kastel, Mainz-Amöneburg και Biebrich κατευθύνθηκαν στον Κεντρικό Σταθμό του Wiesbaden.

Η αστυνομία προέβλεψε σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία τόσο στις πόλεις όσο και στους αυτοκινητόδρομους της περιοχής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διαδήλωση είχε περίπου 1.200 τροχόσπιτα. Η πρωτοβουλία “κάμπινγκ με αποστάσεις” ζήτησε τη διαδήλωση.

Πρόκειται για μια “ειρηνική ομάδα κάμπερ χωρίς πολιτικό υπόβαθρο” που θέλει να δείξει ότι το κάμπινγκ λειτουργεί υπό συνθήκες πανδημίας – δηλαδή με κανόνες απόστασης και υγιεινής.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης διαμονής, η οποία εξακολουθεί να ισχύει σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια όπως η Έσση.

Οι εμπνευστές γράφουν στον ιστότοπό τους ότι δεν πρόκειται μόνο για διακοπές και πάλι, αλλά για το συνδυασμό του όμορφου με το χρήσιμο.

Η βιομηχανία πρέπει επιτέλους να μπορεί να πάρει ανάσες ξανά. Το κάμπινγκ είναι “μία από τις ασφαλέστερες μορφές ταξιδιού”.

Το να απαγορευτεί αυτό δεν είναι δίκαιο για τους ιδιοκτήτες των κάμπινγκ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Έσση τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.