Έσση: Περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις σε διατηρητέα κτίρια

Η Έσση θέλει να επιτρέψει περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις σε διατηρητέα κτίρια. Για το λόγο αυτό, εκδόθηκε κατευθυντήρια γραμμή για τις αρχές μνημείων, σύμφωνα με την οποία οι ηλιακές εγκαταστάσεις πάνω ή σε διατηρητέα κτίρια θα πρέπει κατά κανόνα να εγκρίνονται, ανακοίνωσε η υπουργός Επιστημών και Τέχνης Άνγκελα Ντορν (Πράσινοι), την Τετάρτη στο κοινοβούλιο στο Βισμπάντεν.

Μόνο σε περίπτωση σημαντικής υποβάθμισης του διατηρητέου κτιρίου θα μπορούσε να εξεταστεί στο μέλλον η απόρριψη ενός ηλιακού συστήματος.

“Η προστασία των ιστορικών μνημείων δεν ανταγωνίζεται την προστασία του κλίματος, αλλά είναι συχνά συνώνυμη όταν πρόκειται για αποτελεσματικότητα”, τόνισε η πράσινος πολιτικός.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP εισήγαγε το δικό της νομοσχέδιο στο κρατικό κοινοβούλιο για να επιτραπούν τα φωτοβολταϊκά σε διατηρητέα κτίρια.

Ο λόγος που επικαλέστηκε ο βουλευτής Stefan Naas ήταν η αβεβαιότητα των αρχών προστασίας μνημείων ως προς το αν και σε ποιο βαθμό μπορούν να εγκριθούν ηλιακές εγκαταστάσεις.

Αυτή η αβεβαιότητα θα πρέπει να καταργηθεί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα τόσο στους ιδιοκτήτες μονοκατοικιών όσο και στις εταιρείες που έχουν την επιχείρησή τους σε διατηρητέα κτίρια να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.