Έσση: Μονάδες εντατικής θεραπείας δεν δέχονται άλλους ασθενείς

Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι ιδιαίτερα αισθητό στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Έσση. Ο Υπουργός Υγείας του κρατιδίου προειδοποιεί για υπερβολική επιβάρυνση των νοσοκομείων.

Οι καθυστερημένες επεμβάσεις θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη το τρίτο κύμα της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Έσσης προειδοποίησε να μην υπερφορτωθούν τα νοσοκομεία.

“Όπως και σε άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια, το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του”, δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στο Wiesbaden.

Για παράδειγμα, το νοσοκομείο στο Bad Soden (Main-Taunus) δεν είναι σε θέση να δεχτεί περαιτέρω ασθενείς εντατικής θεραπείας και στο Frankfurt-Höchst ισχύει το ίδιο, ανέφερε ο Klose.

Οι περιοχές Darmstadt και Frankfurt-Offenbach είναι ιδιαίτερα υπερφορτωμένες όσον αφορά τις κλίνες εντατικής θεραπείας, επιβεβαίωσε ο Jürgen Graf, Διευθυντής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φρανκφούρτης και επικεφαλής του προσωπικού σχεδιασμού εσωτερικών ασθενών του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης.

“Αυτό το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν μπόρεσε να ανακάμψει ή να ηρεμήσει για έξι μήνες”, δήλωσε.

Σύμφωνα με μια πρόγνωση, ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Έσση θα αυξηθεί σε περίπου 580 έως το τέλος της εβδομάδας – δηλαδή περίπου δέκα τοις εκατό περισσότερο από ό,τι κατά το δεύτερο κύμα στις αρχές του έτους , σύμφωνα με τον Klose.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας από ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

“Δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ασθενείς είναι νεότεροι”, δήλωσε ο ιατρός Graf. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί στατιστικά.

Συχνά η γενετική προδιάθεση, όπως ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγεί σε μια πιο σοβαρή πορεία της νόσου.

Οι ασθενείς συνήθως δεν γνωρίζουν τίποτα για τις ασθένειες. Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι οι εμβολιασμοί δείχνουν πως πολύ λιγότεροι κάτοικοι από γηροκομεία πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία.

“Για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τη σωστή φροντίδα στα νοσοκομεία, έγινε έκκληση για αναβολή προγραμματισμένων και περιττών επεμβάσεων.

Το γεγονός ότι αυτές οι επεμβάσεις μπορούν να αναβληθούν, δεν σημαίνει ότι μπορούν να παραλειφθούν”, εξήγησε ο Klose.

Σύμφωνα με τον Graf, οι επείγουσες επεμβάσεις στην Έσση έπρεπε να αναβληθούν λόγω έλλειψης κλινών.

Ο Graf πρόσθεσε στην συνέντευξη Τύπου ότι η περίοδος για την οποία θα μπορούσαν να αναβληθούν οι παρεμβάσεις είναι περιορισμένη.

Ορισμένες έχουν αναβληθεί εδώ και μήνες. Ανάλογα με την ασθένεια, αυτό θα μπορούσε όχι μόνο να επηρεάσει την ποιότητα ζωής, αλλά και τη διάρκειά της.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Έσση τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.