Έσση: Περαιτέρω ανοίγματα και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Από την Τετάρτη, το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης δεν θα ισχύει πλέον στο κρατίδιο.

Δεδομένου ότι ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών είναι πλέον κάτω του 100 για πέντε συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες, οι κανονισμοί του κρατιδίου της Έσσης θα ισχύουν ξανά από τις 12 Μαΐου.

Και αυτοί υπόσχονται κάποια αρχικά ανοίγματα.

Αυτό σημαίνει ακριβώς: Οι περιορισμοί νυχτερινής εξόδου μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. θα αρθούν, καθώς και οι περιορισμοί επαφής.

Από την Τετάρτη και μετά, δύο νοικοκυριά με μέγιστο αριθμό πέντε ατόμων θα μπορούν να συναντηθούν ξανά – παιδιά κάτω των 14 ετών, καθώς και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει από τον κορωνοϊό δεν μετράνε.

Υπάρχουν επίσης καλά νέα για τα γυμναστήρια και τα καταστήματα δομικού υλικού: Και εκεί, οι πόρτες ανοίγουν ξανά την Τετάρτη.

Οι υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα θα είναι επίσης δυνατές ξανά.

Μια άλλη χαλάρωση: Κατά την επίσκεψη του κομμωτηρίου δεν θα απαιτείται πλέον γρήγορο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ωστόσο, παραμένει το φλέγον ερώτημα: Τι θα γίνει με τον κλάδο της εστίασης; Το υπουργικό συμβούλιο της Έσσης θέλει να το συζητήσει αυτό την Τετάρτη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Έσση τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.