Έσση: Σε αυτές τις πόλεις θα υπάρξει χαλάρωση μέτρων

Ο δείκτης επίπτωσης στην Έσση εξακολουθεί να είναι πτωτικός. Ενώ πολλοί εξακολουθούν να επηρεάζονται από περιορισμούς επαφής και εξόδου, όσοι έχουν εμβολιαστεί και αναρρώσει απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες.

Για να χαλαρώσει το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, ο δείκτης επίπτωσης σε μια πόλη πρέπει να είναι κάτω του 100 για πέντε συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

Στη συνέχεια ισχύουν χαλαρώσεις από την μεθεπόμενη μέρα. Θα υπάρξει χαλάρωση μέτρων για τρεις περιοχές στην Έσση την Τετάρτη (12 Μαΐου 2021).

Σε αυτές τις περιοχές, με εξαίρεση την περιοχή Wetterau, το φρένο έκτακτης ανάγκης δεν θα ισχύει πλέον από την Τετάρτη (12.05.21):

  • Hochtaunuskreis, με δείκτη επίπτωσης 79,8.
  • Vogelsbergkreis, με δείκτη επίπτωσης 83,3.
  • Wetteraukreis, με δείκτη επίπτωσης 80,4.

Εκτός από το Hochtaunuskreis, το Vogelsbergkreis και το Wetteraukreis, τέσσερις περιοχές και η πόλη του Darmstadt είχαν την Τρίτη (11 Μαΐου) δείκτη κάτω του 100.

Εάν ο δείκτης επίπτωσης παραμείνει για 5 ημέρες κάτω του 100, θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν βήματα χαλάρωσης.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, η περιοχή Marburg-Biedenkopf έχει πλέον πέσει κάτω από το όριο (96,3).

Ο δείκτης επίπτωσης σε όλη την Έσση μειώθηκε ελαφρά από 120,9 σε 119,6.

Οι περισσότερες πόλεις της Έσσης εξακολουθούν να επηρεάζονται από το φρένο έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης διαβαθμίσεις.

Με δείκτη επίπτωσης 165 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, τα σχολεία θα κλείνουν την μεθεπόμενη μέρα.

Εξαιρέσεις αποτελούν σχολεία για μαθητές με ειδικές ανάγκες και τελικές τάξεις.

Το όριο 165 ισχύει επίσης για τα κέντρα παιδικής φύλαξης. Εάν ξεπεραστεί ο δείκτης του 165 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, τα κέντρα φύλαξης παιδιών πρέπει να κλείσουν.

Ωστόσο, η επείγουσα περίθαλψη (Notbetreuung) εξακολουθεί να επιτρέπεται.

Οι πόλεις της Φρανκφούρτης, του Όφενμπαχ, του Κάσελ και των Fulda, Gießen, Hersfeld-Rotenburg, Lahn-Dill-Kreis, Limburg-Weilburg και Odenwaldkreis επηρεάστηκαν την Τρίτη από αυτό (11.05.21).

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Έσση τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.