Έσση: Το φρένο έκτακτης ανάγκης ανατρέπει τα σχέδια για τα σχολεία

Οι σχολικές διακοπές τελείωσαν. Τα σχολεία στην Έσση θα πρέπει να ανοίξουν ξανά μετά τις διακοπές.

Ωστόσο, λόγω του νέου διατάγματος κατά της πανδημίας της κυβέρνησης της Έσσης, τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές παραμένουν κλειστά.

Αλλά το νέο φρένο έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια στην Έσση.

Η Ένωση και το SPD συμφώνησαν στο Bundestag για διάφορες αλλαγές σε σχέση με το νόμο της καγκελαρίου σχετικά με το φρένο έκτακτης ανάγκης. Το προσχέδιο προβλέπει έναν νέο δείκτη επίπτωσης για τα σχολεία.

Κατά συνέπεια, η εξ αποστάσεως διδασκαλία πρέπει να πραγματοποιείται σε περιοχές με συχνότητα 165.

Αρχικά στόχος ήταν μια τιμή της τάξεως του 200, η οποία επικρίθηκε από πολλές πλευρές.

Εάν ο κανονισμός εγκριθεί την Τετάρτη (21 Απριλίου 2021), τα σχέδια της κυβέρνησης της Έσσης θα ανατραπούν.

Σε όλες τις περιοχές με δείκτη επίπτωσης άνω του 200, τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν μαθήματα από το σπίτι.

Ο κανόνας θα πρέπει να εφαρμοστεί μόλις η επίπτωση σε μια περιοχή υπερβεί αυτήν την τιμή για τρεις συνεχόμενες ημέρες, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Alexander Lorz στο Hessischer Rundfunk.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρέπει να υπάρχει “όσο το δυνατόν λιγότερη σύγχυση” στα σχολεία της Έσσης.

Τη μόνη εξαίρεση αποτελούν οι τελικές τάξεις και οι απόφοιτοι λυκείου. Οι εξετάσεις του Abitur ξεκινούν στις 21 Απριλίου 2021. Έχει δημιουργηθεί φύλαξη έκτακτης ανάγκης για όλες τις άλλες τάξεις (Notbetreuung).

Στα σχολεία των άλλων περιοχών της Έσσης, τα πράγματα πρέπει να συνεχιστούν όπως και πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Volker Bouffier, θέλουν να περιμένουν την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι τάξεις 1 έως 6 παραμένουν σε εκ περιτροπής διδασκαλία. Από την τάξη 7 και μετά, οι μαθητές διδάσκονται εξ αποστάσεως και οι τελικές τάξεις επιτρέπεται να παρακολουθούν διά ζώσης διδασκαλία.

Ωστόσο, υπάρχει ένας νέος κανόνας στην Έσση: Οι μαθητές επιτρέπεται να επισκέπτονται το σχολείο εάν μπορούν να επιδείξουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Το τεστ δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερο από 72 ώρες. Αυτό το υποχρεωτικό τεστ ισχύει τόσο για διά ζώσης διδασκαλία όσο και για φύλαξη έκτακτης ανάγκης (Notbetreuung).

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Έσση τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.