Εστιάτορας στη Γερμανία απειλεί με πρόστιμο 100 ευρώ

Όλο και περισσότεροι υπεύθυνοι εστιατορίων στη Νυρεμβέργη αντιμετωπίζουν τα “no shows”. Όταν οι πελάτες απλώς δεν εμφανίζονται παρά την κράτηση, οι εστιάτορες πρέπει να αντισταθμίσουν την απώλεια τζίρου. Κάποιοι καταφεύγουν σε σκληρούς κανόνες.

Μετά την πανδημία της Corona και τα Lockdown, όλοι γνωρίζουν ότι η επιχείρηση εστιατορίων δεν είναι εύκολη. Οι υπολογισμοί είναι αυστηροί, τα κέρδη είναι μικρά – και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Αν οι επισκέπτες απλά μένουν μακριά παρά τις κρατήσεις, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες δεκαετίες, οι “no shows” προκαλούν όλο και μεγαλύτερη δυσφορία στην εστίαση.

Αυτό οδηγεί σε προβλήματα, ιδίως σε εστιατόρια με αστέρια. Για παράδειγμα, στο “Essigbrätlein”, μια από τις γαστρονομικές ναυαρχίδες της Νυρεμβέργης.

Το εστιατόριο του Andree Köthe διαθέτει μόλις 30 θέσεις. Όταν ο κορυφαίος σεφ μιλάει για τα “no shows”, ο θυμός του είναι αισθητός.

100 ευρώ πρόστιμο αν δεν εμφανιστούν οι πελάτες

Ο Köthe θέλει να αντεπιτεθεί, ή όπως λέει: “Έχουμε προσαρμοστεί σε αυτό”. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι εάν οι επισκέπτες δεν ακυρώσουν την κράτηση τουλάχιστον 24 ώρες πριν, θα χρεωθούν με πρόστιμο 100 ευρώ ανά άτομο.

Το ποσό δεν είναι υπερβολικό, το μενού επτά πιάτων στο “Essigbrätlein” κοστίζει 195 ευρώ, τα αγαθά είναι ακριβά, το προσωπικό πρέπει να πληρωθεί.

Και οι χαμένες πωλήσεις πρέπει να αποζημιωθούν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.