Οι εστιάτορες του Μονάχου απαιτούν διαμερίσματα σερβιτόρων

35 ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Μόναχο που έχουν τα μαγαζιά τους στο κέντρο της πόλης είναι οργανωμένοι σε μια ένωση εδώ και 30 χρόνια. Το βράδυ της Δευτέρας, γιόρτασαν στην αυλή του δημαρχείου.

Ο δήμαρχος Dieter Reiter ήταν επίσης προσκεκλημένος. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους εστιάτορες να εκφράσουν τις επιθυμίες τους.

Οι εστιάτορες θέλουν οικονομικά προσιτή στέγαση για το προσωπικό στο Μόναχο

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται μια επιθυμία που οι περισσότεροι κάτοικοι του Μονάχου πιθανώς γνωρίζουν: προσιτή στέγαση.

Εξάλλου, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, δήλωσε ο Gregor Lemke, επικεφαλής των εστιατόρων του κέντρου της πόλης. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη ο δήμος να δημιουργήσει περισσότερες οικονομικά προσιτές κατοικίες.

Δήμαρχος Dieter Reiter: Η αντίσταση των κατοίκων αυξάνεται

Ο δήμαρχος έδειξε κατανόηση για το αίτημα αυτό. Εξάλλου, είχε ακούσει από ιδιοκτήτες εστιατορίων στο Wiesn ότι έχουν ακόμη πολύ καιρό μπροστά τους μέχρι να συγκεντρώσουν όλο το προσωπικό τους για το Oktoberfest.

Αλλά η κατασκευή διαμερισμάτων έχει γίνει δύσκολη, όπως τόνισε επίσης ο Reiter. Από την άποψή του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη τοπική αντίσταση, όταν ξαφνικά πρόκειται να οικοδομηθεί μια πράσινη έκταση.

Άλλο ένα αίτημα των ιδιοκτητών των εστιατορίων στο Μόναχο: Σε περίπτωση ενός νέου κύματος της πανδημίας, τα μέτρα δεν θα πρέπει πλέον να επηρεάζουν μονομερώς την εστίαση. Εξάλλου, είναι σαφές η εστίαση δεν αποτελεί πηγή μόλυνσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.