Γερμανία: Εταιρεία ενοικίασης διαμερισμάτων θέλει μείωση της θέρμανσης

Ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες κατοικιών της Γερμανίας, η LEG Immobilien, θέλει να περιορίσει την παροχή θερμότητας στους ενοικιαστές της αυτό το χειμώνα, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στην εφημερίδα Handelsblatt, καλώντας τους πολιτικούς να νομιμοποιήσουν μια τέτοια κίνηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Λαρς φον Λάκκουμ είπε ότι οι θυσίες ήταν αναγκαίες με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Για αυτόν τον χειμώνα χρειαζόμαστε μια νομική επιλογή που θα μας επιτρέπει να μειώσουμε τις θερμοκρασίες περισσότερο από πριν», είπε ο φον Λάκκουμ, προειδοποιώντας ότι η Γερμανία θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα εάν δεν πάρει «σκληρές αποφάσεις».

Το κάλεσμα έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι οι ενοικιαστές μπορεί να δυσκολευτούν να πληρώνουν το ενοίκιο τους καθώς το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, λόγω της μειωμένης παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, εκτοξεύει τον πληθωρισμό, ο οποίος έφτασε στο 8,2% τον Ιούνιο.

Στη συνέντευξη, ο φον Λάκουμ προειδοποίησε ότι πολλές μικρότερες εταιρείες ενοικίασης ακινήτων θα πάσχιζαν να επιβιώσουν, καθώς έπρεπε να κάνουν προκαταβολές για λογαριασμό των ενοικιαστών, εκ των οποίων έως και το 20% αναμένεται ότι θα δυσκολεύονται να πληρώνουν του λογαριασμούς ενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε μέτρα ανακούφισης για την προστασία των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα από το υψηλότερο ενεργειακό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης της πρόνοιας και των επιδομάτων στέγασης

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.