Οι εταιρείες ηλεκτρισμού προετοιμάζουν αποσυρθείσες μονάδες άνθρακα

Οι ηλεκτροπαραγωγοί της Γερμανίας προετοιμάζονται για μια επέκταση της λειτουργίας των αποσυρθέντων μονάδων άνθρακα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαταραχές από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η Χάντελσμπλατ, εκπρόσωπος της RWE δήλωσε πως “επιθεωρούμε τις μονάδες για να είμαστε έτοιμοι αν η κυβέρνηση προβεί σε αυτό το μέτρο”.

Πέραν της RWE, οι Vattenfall, EnBW και Steag επίσης επιβεβαίωσαν ότι αναθεωρούν το πρόγραμμα απόσυρσης των μονάδων τους.

Αυτή τη στιγμή 26 γιγαβάτ μονάδων άνθρακα είναι διαθέσιμα στη Γερμανία και μπορούν να αυξηθούν σε 34 γιγαβάτ τον επόμενο χειμώνα μέσω της επανεκκίνησης αποσυρθέντων ή εφεδρικών μονάδων ώστε να αντικατασταθεί μέρος των ρωσικών εισαγωγών φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι με βάση το υφιστάμενο σχέδιο προβλέπεται η απόσυρση 5 γιγαβάτ ως το 2024.

Πηγή: energypress

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.