Οι εταιρείες στέγασης στη Γερμανία ζητούν κρατική ενίσχυση

Φαίνεται ότι πολλές στεγαστικές εταιρείες στη Γερμανία δεν μπορούν πλέον να χρηματοδοτήσουν τις υψηλές τιμές ενέργειας. Οι μικρότεροι στεγαστικοί συνεταιρισμοί θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν εάν πρέπει να καταβάλουν προκαταβολές για το φυσικό αέριο και άλλα πρόσθετα έξοδα.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Στέγασης και Ακινήτων (GdW) ζητά και πάλι κρατική βοήθεια. Χωρίς αυτό, οι μικρότεροι στεγαστικοί συνεταιρισμοί θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με την ένωση.

Διπλάσιες έως τριπλάσιες προκαταβολές για δαπάνες στη Γερμανία

Σύμφωνα με την GdW, το κράτος θα μπορούσε να αποτρέψει τα χειρότερα στην αγορά κατοικίας μόνο με εγγυήσεις δανείων, βοήθεια ρευστότητας και προστασία από την αφερεγγυότητα για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Επιπλέον, οι κτηματομεσιτικές εταιρείες ζητούν η εισφορά φυσικού αερίου να κλιμακώνεται από τον Οκτώβριο για να μειωθεί η μηνιαία επιβάρυνση.

Οι μικρότεροι στεγαστικοί συνεταιρισμοί δεν θα ήταν πλέον σε θέση να αντεπεξέλθουν στις διπλές και τριπλές προκαταβολές για δαπάνες, όπως η θέρμανση και το ζεστό νερό.

Η GdW είναι η οργάνωση-ομπρέλα 3.000 κυρίως συνεταιριστικών και δημοτικών στεγαστικών εταιρειών που διαχειρίζονται σχεδόν το 30% των ενοικιαζόμενων κατοικιών στη Γερμανία.

Πρόεδρος Συλλόγου: Οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές πρέπει να απαλλαγούν από το βάρος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Axel Gedaschko κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι δεν προσφέρει καμία ρύθμιση για την ανακούφιση των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Σύμφωνα με τον Gedaschko, οι στεγαστικές εταιρίες εξαπατήθηκαν από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας με πέτρες αντί για ψωμί.

Μία στις πέντε από αυτές τις εταιρείες αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είπε, όπως και οι ενοικιαστές τους, πολλοί από τους οποίους είχαν χαμηλά εισοδήματα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.