Εταιρικό αυτοκίνητο ή εισιτήριο 9 ευρώ στη Γερμανία;

Την Κυριακή, η Γερμανική Περιβαλλοντική Βοήθεια (DUH) απαίτησε επίσης τη μεταρρύθμιση της “επιδότησης για τα εταιρικά αυτοκίνητα που σκοτώνουν το κλίμα” και ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει το σύνολο του κόστους για μια διάδοχη λύση του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

“Με το ισοδύναμο των 29 ευρώ το μήνα, έρχεται πραγματική ανακούφιση στους ανθρώπους που θέλουν να μετακινηθούν με τρόπο φιλικό προς το κλίμα με λεωφορείο, τρένο και τραμ”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός διευθυντής του DUH Jürgen Resch.

Το αναμενόμενο κόστος των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να επιβαρύνει μόνο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

“Τα ομοσπονδιακά κρατίδια στενάζουν ήδη κάτω από τις δραματικές αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, οι οποίες προκαλούν έκρηξη του κόστους των λεωφορείων, των τρένων και των τραμ”, δήλωσε ο Resch.

Μήνυμα στον οδηγό της Porsche Christian Lindner

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διαδήλωσαν για το εισιτήριο 365 ευρώ για το κλίμα μπροστά από την έδρα του FDP στο Βερολίνο-Mitte. Την Κυριακή, ζήτησαν και πάλι την κατάργηση του φορολογικού προνομίου για τα εταιρικά αυτοκίνητα.

Με το σύνθημα “Κύριε Λίντνερ: 1 εταιρικό αυτοκίνητο ή 50 εισιτήρια για το κλίμα;” στάθμευσαν μια Porsche 911 στη μία λωρίδα μπροστά από την ομοσπονδιακή Βουλή και 50 άτομα παρατάχθηκαν στην απέναντι λωρίδα. Συνολικά, περίπου 100 άτομα έλαβαν μέρος στη δράση, δήλωσε η Greenpeace.

Ως επιλογή χρηματοδότησης για ένα σύστημα που θα διαδεχθεί το 9ευρω-Τιμολόγιο, οι Πράσινοι είχαν προτείνει την κατάργηση του λεγόμενου προνομίου των εταιρικών αυτοκινήτων, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκπίπτουν από τους φόρους τους τις δαπάνες για τα εταιρικά αυτοκίνητα.

“Η επιδότηση μιας Porsche 911 ως εταιρικό αυτοκίνητο κοστίζει στο κράτος τόσα χρήματα όσο η επιδότηση 50 εισιτηρίων για το κλίμα με μέγιστη ετήσια τιμή 365 ευρώ”, ανακοίνωσε η Greenpeace.

DUH: Το εισιτήριο των 69 ευρώ είναι ακριβότερο από τις συνήθεις συνδρομές

Η DUH επικρίνει ότι τα εισιτήρια που κοστίζουν έως και 69 ευρώ μηνιαίως δεν ανακουφίζουν σχεδόν καθόλου τους πολίτες. “Υπολογιζόμενο για το έτος, αυτό θα ήταν 828 ευρώ – ακριβότερο από πολλά σημερινά περιφερειακά συνδρομητικά εισιτήρια”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.