Εθελοντές Πυροσβέστες: Ελλάδα Vs Γερμανία

Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα.

Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.

Ο εθελοντισμός στην χώρα μας πολεμήθηκε από τους κρατιστές, που για κάθε θέση εθελοντή, έβλεπαν έναν κρατιστή-δημόσιο υπάλληλο-ψηφοφόρο λιγότερο!! Η μπλε, ροζ και κόκκινη πολιτική, που επιλέγει όλα αυτά τα χρόνια της “δημοκρατίας” ο κοσμάκης, εμείς οι ίδιοι, όχι κάποιος άλλος!!

Δεν θα γίνω κακός, αλλά δεικτικός. Οι Γερμανοί δεν είναι ο πιο έξυπνος λαός, είναι όμως από τους πιο οργανωμένους, πειθαρχημένους, με έντονο το αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, στο μεγαλύτερο ποσοστό του.

Στις φωτογραφίες είναι, απίστευτο φυσικά για τα ελληνικά δεδομένα, ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ, που κάνουν βάρδιες από τον προσωπικό τους χρόνο, τουλάχιστον 2 φορές της εβδομάδα, χωρίς φυσικά να πληρώνονται! Λέγεται ότι είναι πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί κι από τους επαγγελματίες!

1 εκατομμύριο αριθμούν στην Γερμανία οι πυροσβέστες, από τους οποίους μόλις το 6,5% είναι οι επαγγελματίες. Οι υπόλοιποι λοιπόν είναι ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ!!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ και πάλι για τα δικά μας δεδομένα, που όλοι πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και να πληρώνονται είτε υπάρχει αντικείμενο εργασίας είτε όχι, όλες τις εποχές του έτους!

Αντί να φωνάζουμε για προσλήψεις που δεν έχουμε να πληρώσουμε, μήπως να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα, όχι μόνο στην πυροσβεστική, αλλά ΠΑΝΤΟΎ και όπου η κοινωνία έχει ελλείψεις κι αντί να κοιτάζουμε στο χαζοκούτι αναθεματίζοντας και μοιρολογώντας, να οργανωθούμε επιτέλους, ώστε να αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί κάθε είδους καταστροφή ή απειλή;

Αντώνης Βούρτσης
Business & Life Coach – Σύμβουλος Σχέσεων & Οικογένειας

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.