Εκεί που ζούμε

Σκεφτείτε την νεοελληνική πραγματικότητα μέσα στα δικαστήρια και το 24ωρο ενός δικηγόρου….
Εκεί που ζούμε

Περιγραφή

Σκεφτείτε την νεοελληνική πραγματικότητα μέσα στα δικαστήρια και το 24ωρο ενός δικηγόρου, ο οποίος ξεκινάει την ημέρα των γενεθλίων του με τα παράπονα του σπιτονοικοκύρη του για καθυστερημένα ενοίκια, συνεχίζει με αναποδιές σε μια σημαντική δίκη και παρασύρεται από απρόβλεπτες εξελίξεις μέχρι το επόμενο ξημέρωμα, περνώντας από αγροτόσπιτα σε πολυτελείς βίλες.

Ένας εξαιρετικός Προμηθέας Αλειφερόπουλος, που φέρει μεταξύ των ώμων του την μελαγχολία και την ελπίδα μιας ολόκληρης γενιάς, συναντά έναν σπουδαίο Στέλιο Μάινα, που αντιπροσωπεύει το αίσθημα της προηγούμενης γενιάς.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένας ήρωας που διαρκώς ανοίγει τη συζήτηση ανάμεσα στον κόσμο του (των σαραντάρηδων) και στην προηγούμενη γενιά, όχι απαραίτητα επειδή επιδιώκει να βγάλει συμπεράσματα, αλλά γιατί είναι επαγγελματίας αναζητώντας “επιχειρήματα” για να κερδίσει τον αγώνα της ζωής του και να αποφύγει μια ακόμη καταδικαστική απόφαση που θα τον καταδικάσει σε “μια ζωή ρουτίνας”.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας, εμπνευσμένος από το βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρίστου Κυθρεώτη, αποτυπώνει την ελληνική κοινωνία, συνδυάζοντας το δράμα με το χιούμορ.

Πληροφορίες