Ευρωπαϊκή Μπλε Κάρτα για αλλοδαπούς εργαζόμενους (Vid)

Καθώς ο πληθυσμός της ΕΕ γερνάει, ορισμένοι τομείς της οικονομίας βιώνουν έλλειψη νέων εργαζόμενων. Με την ευρωπαϊκή Μπλε Κάρτα, η ΕΕ λαμβάνει μέτρα για να γίνει η αγορά εργασίας της ΕΕ πιο εύκολα προσβάσιμη σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης – μια κίνηση που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περιεχόμενο

Η Γκρέις είναι Αυστραλή προγραμματίστρια υπολογιστών. Μόλις έλαβε μια προσφορά εργασίας από μια τεχνολογική εταιρεία στη Γερμανία και σχεδιάζει να μετακομίσει στην ΕΕ. Πολλή γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, σωστά; Στην πραγματικότητα, όχι.

Έχετε ακουστά την Μπλε Κάρτα; Είναι ένα σύστημα που επιτρέπει σε άτομα εκτός ΕΕ με υψηλή εξειδίκευση να έρθουν και να εργαστούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα πιο εύκολα.

Ο πληθυσμός της ΕΕ γερνάει και ορισμένοι τομείς, όπως ο προγραμματισμός υπολογιστών, βιώνουν έλλειψη νέων εργαζόμενων.

Η Μπλε Κάρτα είναι ένας τρόπος υποστήριξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που κάνει την αγορά εργασίας της ΕΕ πιο εύκολα προσβάσιμη σε αλλοδαπούς εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης, όπως την Γκρέις.

Για να αποκτήσει την Μπλε Κάρτα, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει ένα ευρωπαϊκό συμβόλαιο εργασίας ή μια δεσμευτική προσφορά εργασίας τουλάχιστον έξι μηνών και ότι έχει διασφαλίσει την ασφάλεια υγείας της.

Η κάρτα θα έχει σύντομα ελαστικότερα κριτήρια επιλεξιμότητας, απλοποιημένες συνθήκες ένωσης οικογενειών και θα εξασφαλίζει καλύτερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Ενώ η κάρτα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν τον έλεγχο έκδοσης και ανάκλησής τους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την ευρύτερη πρόσβαση των εξειδικευμένων εργαζόμενων και την απλοποίηση της μετακίνησης εντός της ΕΕ των κατόχων Μπλε Κάρτας.

Πηγή: Multimedia Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.