Εύβοια: Από άλλο πλανήτη οι Ρουμάνοι πυροσβέστες

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που ήρθαν στην χώρα μας για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και να καταπολεμήσουν τις φωτιές μοιάζουν πραγματικά να ήρθαν από άλλον… πλανήτη.

Η ταχύτητα, η οργάνωση, η σχολαστικότητα και τα ενστικτώδη αντανακλαστικά είναι εκπληκτικά.

Με το που έφτασαν στην Εύβοια οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο εν μία νυκτί με τροφοδοσία και επιμελητεία.

Στη συνέχεια προχώρησαν στη χαρτογράφηση των δασικών δρόμων με drones, υπολόγισαν τη φορά του ανέμου και επιστράτευσαν ενδοεπικοινωνία τελευταίας τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, εκμεταλλεύτηκαν τα δεκάδες ρυάκια που περνάει νερό και με τις 60μετρες μάνικες έσπευσαν να κατασβέσουν τις Φωτιές.

Επίσης, κινούνταν από δρόμους όπου δεν υπήρχαν Ι.Χ ώστε να μην εμποδίσουν την κυκλοφορία.

Η έκπληξη των Ρουμάνων πυροσβεστών ήταν στην απάντηση που έλαβαν όταν ρώτησαν για ποιο λόγο δεν έσβηναν οι Φωτιές και τα μέτωπα ένα – ένα, ενώ είναι διεθνής πρακτική σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές.

Η πρακτική λοιπόν των Ρουμάνων πυροσβεστών όχι μόνο είναι αξιοθαύμαστη, αλλά σίγουρα αποτελεί καθρέφτη μιας εξελιγμένης χώρας και όχι μιας υπανάπτυκτης, όπως πολλοί έχουν στο νου τους.

Δείτε τις χώρες που βοηθούν την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές

Συγκεκριμένα το σχέδιο των επιχειρήσεων του έχει ως εξής:

  • Σε μια νύχτα έστησαν δικό τους ανεξάρτητο κέντρο επιχειρήσεων με τροφοδοσία και οργάνωση
  • Με το πρώτο φως της ημέρας σήκωσαν drones και χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους της ζώνης ευθύνης που τους ανατέθηκε.
  • Το ίδιο πρωί το κέντρο επιχειρήσεων τους, υπολόγισε τον άνεμο και είδαν τα πιθανά σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς.
  • Τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα ήταν ήδη σε πλήρη ετοιμότητα και αναπτύχθηκαν αμέσως βάσει των οδηγιών του δικού τους κέντρου επιχειρήσεων.
  • Οι 112 πυροσβέστες είναι απόλυτα οργανωμένοι και φοράνε υπερσύγχρονες στολές με ενδοεπικοινωνία τριών συχνοτήτων.
  • Με τα drones καθοδηγούν τους ντόπιους και τους δασοπυροσβέστες για το που πρέπει να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες σε στρατηγικά σημεία
  • Με βάση τα στοιχεία της χαρτογράφησης που έκαναν, ξεδίπλωσαν μάνικες και παίρνουν νερό με οχήματα αντλίες από ρυάκια και τοπικές δεξαμενές νερού.
  • Για να μην καταστραφούν οι μάνικες από τα αυτοκίνητα σε σημεία που διασχίζουν δρόμους, τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Video

Δείτε επίσης:

Γιατί δεν στέλνει πυροσβεστικά αεροσκάφη η Γερμανία;

Καθοδόν 219 Γερμανοί πυροσβέστες προς την Ελλάδα

Φωτιές: Πυροσβέστες καθ’ οδόν από τη Βαυαρία προς Ελλάδα

IL-76: Στέλνουν και άλλα εναέρια μέσα πυρόσβεσης οι Ρώσοι

Δείτε τις χώρες που βοηθούν την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές

Μην μαθαίνεις τα νέα από τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.