Φεστιβάλ στο Μόναχο: Θα απαγορεύεται η ιππασία σε πόνυ

Από το 2024 δεν θα επιτρέπεται πλέον η ιππασία σε πόνυ σε γιορτές του Μονάχου όπως το Oktoberfest. Για μια εταιρεία αυτό σημαίνει το τέλος της.

Τα πόνυ που περπατούν υπομονετικά γύρω γύρω με τα παιδάκια πάνω τους δεν θα εμφανίζονται πλέον σε κανένα φεστιβάλ του Μονάχου από το 2024, όπως αποφάσισε τώρα το δημοτικό συμβούλιο.

Για τους Πράσινους και το SPD, αυτό το βήμα σημαίνει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων. Το CSU, από την άλλη πλευρά, το βλέπει ως ξεκάθαρη απαγόρευση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Manuel Pretzl.

Η διοίκηση ήταν επίσης κατά της κατάργησης της ιππασίας πόνυ στο Oktoberfest, στα Dulten και στο Magdalenenfest στο Hirschgarten.

Η ιππασία σε πόνυ είναι παράδοση στο Oktoberfest, αφού αυτή συνδέεται άμεσα με τον λόγο ύπαρξης αυτών των ανθρώπων που το διοργανώνουν – και ούτε καν το κτηνιατρικό γραφείο δεν ανησυχεί.

Ο αριθμός των εκθετών που παρέχουν βόλτες με πόνυ μειώνεται κάθε χρόνο σε όλη τη Γερμανία.

Το 2011 υπήρχαν τρία σημεία ιππασίας στο Oktoberfest. Σύμφωνα με το οικονομικό τμήμα, μόνο μία εταιρεία υπέβαλε αίτηση για το 2021.

Το κτηνιατρικό γραφείο διαπίστωσε μεν ελλείψεις στη φροντίδα των ζώων και στον εξοπλισμό. Ωστόσο, αυτά διορθώθηκαν σε μεγάλο βαθμό άμεσα.

Οι Πράσινοι, ωστόσο, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η απαγόρευση είναι σωστή: “Το συνεχές περπάτημα σε κύκλους δεν είναι κατάλληλο για τα ζώα”, λέει η Δημοτική Σύμβουλος Julia Post.

Η μία εταιρεία που ήθελε τελευταία να προσφέρει την δυνατότητα για ιππασία σε πόνυ, έχει τώρα δύο χρόνια μπροστά της για να αναζητήσει άλλη δουλειά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.