Φεστιβάλ μπύρας: Πώς να πάτε στο Oktoberfest του Μονάχου;

Φεστιβάλ μπύρας: Πώς να πάτε στο Oktoberfest του Μονάχου;

Το Μόναχο βρίσκεται και πάλι σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”: Το Oktoberfest 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Εδώ θα βρείτε πώς θα πάτε εκεί και πώς θα παρκάρετε..

Στάθμευση του αυτοκινήτου σας στο Oktoberfest

Οδήγηση και στάθμευση: Γύρω από την Theresienwiese δεν υπάρχει ελπίδα. Οι επισκέπτες θα πρέπει επομένως να χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης Park+Ride σε έναν σταθμό του S-Bahn ή του U-Bahn στα περίχωρα της πόλης.

Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το χώρο του φεστιβάλ υπάρχει ένας περιορισμένος περιφερειακός δρόμος στον οποίο μπορούν να εισέλθουν με αυτοκίνητο μόνο οι κάτοικοι.

Και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν οι οδηγοί: Οι κανονισμοί περιβαλλοντικής ζώνης της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Οι καλύτεροι χώροι στάθμευσης Park+Ride του Μονάχου

Οι εγκαταστάσεις P+R διαθέτουν συνήθως επαρκή χωρητικότητα. Η πληρωμή για τη στάθμευση γίνεται με κέρματα από 10 λεπτά, χαρτονομίσματα ή κάρτες δεν γίνονται δεκτές.

A8 από Σάλτσμπουργκ: S3 και U5, χρόνος διαδρομής περίπου 20 έως 35 λεπτά

 • Έξοδος Hofoldinger Forst προς το σταθμό S-Bahn Sauerlach, από εκεί πάρτε την S3 με κατεύθυνση προς Mammendorf και στάση στη Hackerbrücke.
 • Έξοδος Unterhaching-Ost προς το σταθμό του μετρό Neuperlach-Süd- πάρτε το U5 με κατεύθυνση Laimer Platz και στάση στη Theresienwiese.
A8 από Άουγκσμπουργκ: S3, χρόνος διαδρομής περίπου 20 λεπτά
 • Έξοδος Dachau/Fürstenfeldbruck έως το σταθμό S-Bahn Olching- από εκεί πάρτε την S3 με κατεύθυνση προς Holzkirchen έως τη γέφυρα Hackerbrücke.
 • Έξοδος München-Langwied προς σταθμό S-Bahn Lochhausen, από εκεί με την S3 προς την κατεύθυνση Holzkirchen και στάση στη Hackerbrücke
A9 από Νυρεμβέργη: U6, χρόνος διαδρομής 20 έως 29 λεπτά
 • Έξοδος Garching-Nord (σταθμός μετρό Garching-Forschungszentrum)
 • Έξοδος Garching-Süd (σταθμός μετρό Garching-Hochbrück)
 • Έξοδος Fröttmaning (σταθμός μετρό Fröttmaning)

A92 από Deggendorf: S1 ή S8, χρόνος διαδρομής περίπου 40 λεπτά

 • Έξοδος Freising-Ost, σταθμός S-Bahn με εγκαταστάσεις P+R στο Freising, S1 προς Ostbahnhof μέχρι τη γέφυρα Hackerbrücke
 • Έξοδος από το αεροδρόμιο του Μονάχου, σταθμός S-Bahn με εγκαταστάσεις P+R στο Hallbergmoos, πάρτε το S8 με κατεύθυνση προς Herrsching μέχρι τη γέφυρα Hackerbrücke.
A94 από Mühldorf: U2 και U5: περίπου 25 έως 30 λεπτά
 • Έξοδος Feldkirchen-West (σταθμός U-Bahn Messestadt-Ost- πάρτε το U2 προς Feldmoching, αλλάξτε στο Innsbrucker Ring στο U5 προς Laimer Platz και Theresienwiese).
 • Έξοδος Feldkirchen-Ost προς το σταθμό S-Bahn Feldkirchen με το S2 με κατεύθυνση Petershausen και στάση στη Hackerbrücke
A95 από την κατεύθυνση του Garmisch-Partenkirchen: U3, χρόνος διαδρομής 14 λεπτά
 • Έξοδος München-Fürstenried προς το σταθμό του μετρό Fürstenried-West, με την U3 με κατεύθυνση Moosach και στάση στη Goetheplatz
A96 από Lindau: S4 και S8: χρόνος διαδρομής 43 και 19 λεπτά αντίστοιχα
 • Έξοδος Schöffelding προς σταθμό S-Bahn Geltendorf, από εκεί με την S4 με κατεύθυνση Ebersberg και στάση στη Hackerbrücke
 • Έξοδος Germering προς σταθμό S-Bahn Harthaus, με το S8 με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο του Μονάχου και στάση στη Hackerbrücke
A99 από τα δυτικά: S3, χρόνος διαδρομής περίπου 14 λεπτά
 • Έξοδος München-Lochhausen/Gröbenzell προς σταθμό S-Bahn Langwied, πάρτε την S3 με κατεύθυνση Holzkirchen και στάση στη Hackerbrücke.

Στο Oktoberfest του Μονάχου με λεωφορείο και τρένο

Τρένα, S-Bahn και U-Bahn: Η Deutsche Bahn* και η Münchner Verkehrsgesellschaft* αυξάνουν τα δρομολόγιά τους.

Η Deutsche Bahn έχει προγραμματίσει 470 πρόσθετες διαδρομές με τοπικά τρένα και τρένα S-Bahn. Οι συρμοί του μετρό θα κινούνται σε ειδικά διαστήματα ανά 2,5 έως 3,3 λεπτά.

Και οι κυλιόμενες σκάλες στον υπόγειο σταθμό Theresienwiese “πατάνε γκάζι”: κυλούν με 0,68 μέτρα ανά δευτερόλεπτο αντί για 0,5 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, η Deutsche Bahn σχεδιάζει επίσης να απασχολήσει περισσότερο από 120 επιπλέον προσωπικό για να διασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια στα τρένα και στους σταθμούς.

Μια καλή ταξιδιωτική συμβουλή: Πάρτε το Deutschlandticket για το Wiesn

Οι πλησιέστεροι σταθμοί S-Bahn και U-Bahn για το Oktoberfest στο Μόναχο

 • S-Bahn: Σταθμός S1 έως S8 Hackerbrücke – από εκεί, οι τα “ίχνη στο έδαφος” δείχνουν προς την κατεύθυνση του Oktoberfest. S20 και S27 προς Heimeranplatz.
 • Μετρό: U3, U6 – σταθμοί Goetheplatz και Poccistraße
 • Μετρό: U4, U5 – σταθμοί Theresienwiese και Schwanthalerhöhe
 • Λεωφορεία: γραμμές 53, 58/68, 62 και 134
 • Τραμ: γραμμές 18/19/29 και 16/17

Με τροχόσπιτο ή σκηνή στο Wiesn του Μονάχου

Το κάμπινγκ στο Thalkirchen* είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Διάφοροι διοργανωτές έχουν στήσει εκεί εκατοντάδες σκηνές, μερικές από τις οποίες μπορείτε να κάνετε κράτηση με υπνόσακο και πρωινό (για το μεθύσι).

Εν τω μεταξύ, υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα στο Riem στο χώρο της έκθεσης.

Ένας άλλος χώρος κατασκήνωσης βρίσκεται στο Obermenzing* κοντά στο τέλος του αυτοκινητόδρομου Α8.

Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην πόλη με λεωφορείο, S-Bahn και U-Bahn.

Αλκοόλ: Αυτό ισχύει για τα ηλεκτρονικά σκούτερ και τους ποδηλάτες

Όσοι πίνουν πολύ στο Wiesn θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κυρώσεις όχι μόνο για τους μεθυσμένους οδηγούς οχημάτων.

Ακόμα και όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν ένα e-scooter με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα από 0,5 έως 1,09 διαπράττουν διοικητική παράβαση και τους επιβάλλεται πρόστιμο: κατά κανόνα αυτό σημαίνει 500 ευρώ, απαγόρευση οδήγησης για ένα μήνα και 2 βαθμούς στο Φλένσμπουργκ.

Ποινικό αδίκημα διαπράττεται εάν ο οδηγός οδηγεί το ηλεκτρονικό σκούτερ παρά τη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του τουλάχιστον 1,1.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να συνιστά ποινικό αδίκημα από επίπεδο αλκοόλ στο αίμα 0,3 ανά μιλίων, εάν ο οδηγός προκαλέσει ατύχημα.

Σημαντικό: Για τους οδηγούς κάτω των 21 ετών και τους νέους οδηγούς υπό επιτήρηση, ισχύει ένα επίπεδο αλκοόλ στο αίμα 0,0- επομένως δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σκούτερ ενώ βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι ποδηλάτες πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί…

Για τους ποδηλάτες, παρεμπιπτόντως, ισχύει ο εξής κανόνας: από το 1,6 τοις χιλίοις ή εάν ο ποδηλάτης δεν είναι προφανώς πλέον σε θέση να ελέγξει την οδήγησή του, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θεωρείται ποινικό αδίκημα. Θα χάσετε βαθμούς και πρόστιμο.

Επιπλέον, διατάσσεται ιατρική-ψυχολογική εξέταση (MPU) για τους οδηγούς με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα 1,6 ή περισσότερο. Όσοι δεν κάνουν ή περνούν επιτυχώς την εξέταση αυτή χάνουν επίσης την άδεια οδήγησης.

Η Corona κυριαρχεί στο Oktoberfest;

Στο Oktoberfest 2022, ο αριθμός των περιπτώσεων Corona είχε αυξηθεί κατακόρυφα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ειδικοί περιορισμοί για την Corona.

Αυτό δεν θα συμβεί ούτε φέτος. Οι διοργανωτές βασίζονται στην προσωπική ευθύνη των επισκεπτών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης