Η φιλορωσική διαδήλωση προσβάλλει τους Ουκρανούς στη Λειψία

Περίπου 3.000 άτομα διαδήλωσαν στη Λειψία κατά της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης για τη Ρωσία. Στην αρχή παρέμεινε ήσυχη – στη συνέχεια οι διαδηλωτές συνάντησαν μια ομάδα Ουκρανών.

Σχεδόν φαινόταν ότι η Λειψία, η αυτοαποκαλούμενη “πόλη ήρωας”, είχε επίσης νικήσει το νέο είδος διαδηλώσεων από απογοητευμένους οργισμένους πολίτες.

Μόνο 300 συμμετέχοντες ήταν εγγεγραμμένοι στη διαδήλωση “Για την ειρήνη, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση”, η οποία αντιτίθεται στις ενεργειακές και ρωσικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Τις δύο τελευταίες Δευτέρες, έως και 2.000 άτομα είχαν βγει στους δρόμους.

Τη Δευτέρα πριν από μια εβδομάδα, μια ευρεία συμμαχία της κοινωνίας των πολιτών της Λειψίας αντιτάχθηκε στην πορεία, την οποία προωθούσε, μεταξύ άλλων, η ακροδεξιά οργάνωση “Ελεύθεροι Σάξονες”.

Επίσης, περίπου 2.000 αντιδιαδηλωτές εμπόδισαν την πομπή, στην οποία συμμετείχαν επίσης πολλοί διανοούμενοι.

3.000 διαδηλώνουν στην Λειψία

Αλλά αυτή τη Δευτέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Επειδή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, στη διαμαρτυρία πήγαν μέχρι και 3.000 άτομα, ενώ στην αντιδιαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν μόνο 400 πολίτες.

Κατά συνέπεια, οι 3.000 διαδήλωσαν γύρω από το κέντρο της πόλης με το πανό: “Δεν ήμασταν στους δρόμους για αυτές τις μ..κίες το 89”.

Η εκκλησία Sankt Trinitatis της Λειψίας, η οποία βρίσκεται ακριβώς στο δρόμο, αντέδρασε με ένα μεγάλο πανό: “Το 22 δεν είναι 89”.

Σε γενικές γραμμές, η βραδιά ήταν ήρεμη, εκτός από μια στιγμή: στην πλατεία Richard-Wagner-Platz, η πορεία διαμαρτυρίας των Ρώσων που κατανοούν τη Ρωσία συναντήθηκε εκεί με μια πολύ μικρότερη διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, στην οποία συμμετείχαν – επίσης με αφορμή τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις – πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες.

“Ναζί έξω!” φώναζαν οι διαδηλωτές στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Σύμφωνα με έναν χρήστη του Twitter που δημοσίευσε ένα βίντεο, φέρεται να ακολούθησαν κι άλλες άσχημες προσβολές. Μεταξύ άλλων, φώναζαν στους πρόσφυγες πολέμου: “Εσείς γουρούνια, άντε γ..τε, ζείτε εις βάρος μας.

Στον προορισμό τους, την πλατεία Augustusplatz, η διαδήλωση για την ενεργειακή πολιτική διαλύθηκε, προστατευόμενη από εκατοντάδες αστυνομικούς.

Ήθελαν να ξανασυναντηθούν στις 15 Οκτωβρίου, είπε ένας ομιλητής, πάλι στη Λειψία, αυτή τη φορά Σάββατο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.