Τα φορολογικά έσοδα στη Γερμανία θα αυξηθούν έως το 2026

Παρά την οικονομική ύφεση, τα φορολογικά έσοδα στη Γερμανία είναι πιθανό να είναι περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από ό,τι είχε υπολογιστεί προηγουμένως έως το 2026.

Παρά την οικονομική ύφεση, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία μπορεί προφανώς να αναμένει σημαντικά υψηλότερα φορολογικά έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη σχέδιο για τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τις φορολογικές εκτιμήσεις, οι ομοσπονδιακές, τα κρατίδια και οι δήμοι μπορούν να περιμένουν περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το 2022 έως το 2026 από ό,τι επέτρεπε η φορολογική εκτίμηση του Μαΐου.

Ο κύριος παράγοντας της αύξησης των φορολογικών εσόδων είναι, αφενός, ο υψηλός πληθωρισμός.

Όσο αυξάνονται οι τιμές, τόσο περισσότερους φόρους εισπράττει το κράτος. Ο φόρος κύκλου εργασιών, για παράδειγμα, φέρνει περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Επιπλέον, παρά την κρίση, η απασχόληση εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που φαίνεται από τα υψηλά έσοδα από μισθούς και φόρους εισοδήματος.

Η Handelsblatt αναφέρει επίσης ότι η φορολογία των εταιρικών κερδών είναι ισχυρή.

Αναμένεται οικονομική ανάκαμψη για το 2024

Την ίδια στιγμή, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 – παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.

Την περίοδο αυτή, το γερμανικό κράτος εισέπραξε 593 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου δέκα τοις εκατό περισσότερα από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει επίσης ότι η οικονομία θα ανακάμψει σημαντικά από το 2024 και μετά, πράγμα που σημαίνει ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν και πάλι σημαντικά από φέτος και μετά.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετα έσοδα ύψους 140 έως 160 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με την εκτίμηση του Μαΐου για τους φόρους.

Η ανακούφιση ωστόσο χτυπάει τα βιβλία

Η τάση των τελευταίων μηνών, ωστόσο, ήταν πολύ χειρότερη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις λόγω της βοήθειας της κυβέρνησης στην ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο νόμος για τις φορολογικές ελαφρύνσεις είχε ετήσιο αποτέλεσμα 16 δισεκατομμυρίων ευρώ, η μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση φυσικού αερίου και τη γαστρονομία περίπου έντεκα δισεκατομμυρίων ευρώ και ο ετήσιος φορολογικός νόμος πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Τελικό αποτέλεσμα την Πέμπτη

Εν τω μεταξύ, η Ομάδα Εργασίας για τις φορολογικές εκτιμήσεις ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις της σχετικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις.

Το τελικό αποτέλεσμα της φορολογικής εκτίμησης θα παρουσιαστεί από τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Christian Lindner την Πέμπτη.

Η ομάδα εργασίας εκτιμά τα μελλοντικά φορολογικά έσοδα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

Οι προβλέψεις χρησιμεύουν ως βάση για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κρατιδίων και των δήμων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.