Φορολογικές αλλαγές του γερμανικού Φορολογικού Κώδικα το 2021

Με τον ερχομό του νέου έτους 2021 στη Γερμανία, μπαίνουν σε ισχύ αρκετές φορολογικές αλλαγές του γερμανικού Φορολογικού Κώδικα, από ότι συνήθως στο παρελθόν. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά τις σημαντικότερες από αυτές, οι οποίες αφορούν κυρίως ιδιώτες αλλά και επιτηδευματίες:

  • Κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης (Solidaritätszuschlag) για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ποσού (Grundfreibetrag) από 9.408 ευρώ (2020) στα 9.744 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο.
  • Αύξηση επιδόματος τέκνου (Kindergeld) κατά 15 ευρώ ανά μήνα και ανά τέκνο.
  • Διπλασιασμός των πάγιων ποσών που αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα λόγω αναπηρίας (Pauschbeträge für Menschen mit Behinderung).
  • Αύξηση του ποσού εξόδων μετακίνησης των εργαζομένων (Pendlerpauschale) από τον τόπο κατοικίας τους προς τον τόπο εργασίας τους από 0,30 ευρώ σε 0,35 ευρώ ανά χιλιόμετρο, με ισχύ από το 21. χιλιόμετρο της απλής διαδρομής, καθώς και εισαγωγή νέας ειδικής φορολογικής επιστροφής (Mobilitätsprämie) για εισοδήματα με συνολικά μηδενική φορολογική επιβάρυνση.
  • Νέο πάγιο ποσό εξόδων μέχρι 600 ευρώ για εργαζομένους σε μορφή Home-Office.
  • Αύξηση των πάγιων ποσών φορολογικής απαλλαγής για τις μονογονεϊκές οικογένειες (Entlastungsbetrag für Alleinerziehende) από 1.908 ευρώ σε 2.100 ευρώ για το πρώτο τέκνο με προσωρινή ισχύ για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 και 2021.
  • Κατάργηση υποχρέωσης προσκόμισης βεβαίωσης δωρεάς στην εφορία (Zuwendungsbestätigung) μέχρι 300 ευρώ.

Σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο για τις φορολογικές αλλαγές στη Γερμανία; Για περισσότερα σχετικά άρθρα πατήστε ΕΔΩ!

Ευγενική χορηγία από το Ελληνογερμανικό Λογιστικό Γραφείο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.