Φορτηγά στη Βαυαρία: Ο Söder ανακοινώνει το κλείσιμο των δρόμων

“Όχι άλλες παρακάμψεις, όχι άλλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους!” Ξεκάθαρα λόγια από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder κατά την παρουσίαση των πινακίδων που απαγορεύουν στα φορτηγά διέλευσης να εγκαταλείπουν τον αυτοκινητόδρομο.

Μετά τη συνεχή συμφόρηση των κοινοτήτων του Inntal, ο πρωθυπουργός Markus Söder και ο υπουργός Μεταφορών Christian Bernreiter παρουσίασαν πινακίδες στην έξοδο Rohrdorf του A8 που απαγορεύουν τη διασυνοριακή κυκλοφορία των φορτηγών.

Απαγόρευση της εξόδου των φορτηγών από τον αυτοκινητόδρομο

Πρόκειται για μέτρο αυτοάμυνας για την προστασία των κατοίκων των χωριών κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου του Inntal, δήλωσε ο Söder. Οι συνθήκες εδώ με τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα των φορτηγών δεν είναι πλέον αποδεκτές. Υπήρχαν πολλά μηνύματα από πολίτες και δημάρχους ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα.

Ο υπουργός Μεταφορών Bernreiter αναφέρθηκε σε πολλές προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος σε ομοσπονδιακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δυστυχώς, καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν ήταν επιτυχής μέχρι στιγμής. Ως εκ τούτου, από τη Δευτέρα (25 Ιουλίου), θα επιβληθούν απαγορεύσεις οδήγησης στα φορτηγά διέλευσης άνω των 7,5 τόνων.

Στο Rohrdorf υπάρχουν ήδη πινακίδες για την κυκλοφορία

Οι αντίστοιχες πινακίδες θα τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πλησιέστερα στις εξόδους από τον αυτοκινητόδρομο, σε σημεία όπου τα φορτηγά μπορούν να επιστρέψουν στους αυτοκινητόδρομους.

Στο Rohrdorf, οι πινακίδες είναι πλέον στη θέση τους, στον κυκλικό κόμβο αμέσως μετά την έξοδο. Οι απαγορεύσεις ελέγχονται και επιβάλλονται από την αστυνομία.

Κλειστοί κόμβοι αυτοκινητοδρόμων για εξόδους φορτηγών

Σχεδόν όλοι οι κόμβοι του αυτοκινητόδρομου ή οι δρόμοι προς τα νότια κλείνουν για την έξοδο των φορτηγών άνω των 7,5 τόνων από τον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας, αυτά τα σημεία είναι τα εξής:

Περιφέρεια Miesbach

AS Holzkirchen, AS Weyarn, AS Irschenberg, B307, B318, B472, ST2010, ST2073, ST2077, MB20, MB1

Περιφέρεια Rosenheim

AS Rosenheim-Ost, AS Bad Aibling, AS Reischenhart, AS Frasdorf, AS Rohrdorf, AS Achenmühle, ST2363, ST2089, ST2010, ST2093, ST2359, RO5

Περιφέρεια Traunstein

AS Übersee, AS Grabenstätt, AS Bergen, AS Siegsdorf-West, AS Traunstein/Siegsdorf, B305, B307, St 2364, St 2098

Περιφέρεια Berchtesgadener Land

AS Bad Reichenhall B20

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.