Φωταγώγηση μνημείων σε Ντύσσελντορφ, Αμβούργο και Μόναχο

H Γερμανία τιμά το 1821: Φωταγώγηση μνημείων σε Ντύσσελντορφ, Αμβούργο και Μόναχο το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γερμανία και των προξενικών αρχών και σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, το βράδυ της 25ης Μαρτίου φωταγωγήθηκαν σημαντικά κτήρια στη Γερμανία στα χρώματα της Ελλάδας.

Μεταξύ αυτών ήταν το Μουσείο Πολιτισμών και Τεχνών του Κόσμου στο Αμβούργο, ο Πύργος του Ρήνου στο Ντύσσελντορφ και τα προπύλαια με τον Ολυμπιακό πύργο στο Μόναχο.

Ντύσσελντορφ

Φωταγώγηση Πύργος Ντύσσελντορφ
Πύργος Ντύσσελντορφ

Ο Πύργος της Τηλεόρασης στο Ντύσσελντορφ, το ψηλότερο κτήριο της πόλης ύψους 240 μέτρων, φωταγώγησε ο εξαιρετικός καλλιτέχνης πολυμέσων Κλάους Γκέντρουνγκ, με την ομάδα του.

Είχε αναλάβει τον καλλιτεχνικό φωτισμό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με αυτό το πραγματικά αριστουργηματικό αποτέλεσμα.

Αμβούργο

Φωταγώγηση Αμβούργο Μουσείο Πολιτισμών και Τεχνών
Αμβούργο Μουσείο Πολιτισμών και Τεχνών | Πάνος Δροσινάκης
Φωταγώγηση Αμβούργο Μουσείο Πολιτισμών και Τεχνών
Αμβούργο | Πάνος Δροσινάκης

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αμβούργο, με χορηγία της Γερμανοελληνικής Ένωσης Νομικών, φωταγώγησε με τα ελληνικά χρώματα την πρόσοψη του Μουσείου Πολιτισμών και Τεχνών του Κόσμου στο Αμβούργο (MARKK) από ώρα 19:00 έως 23:00 της 25ης Μαρτίου 2021.

Εκτός αυτού αναρτήθηκε η Ελληνική Σημαία στην πρόσοψη του Μουσείου. Παράλληλα, το Μουσείο αυτό, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, διοργάνωσε διαδικτυακή ανάγνωση και συζήτηση με την ποιήτρια Άννα Γρίβα, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου.

Μόναχο

Το Γενικό Προξενείο Μονάχου, εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και κατόπιν σχετικής άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, φωταγώγησε,  συμβολικά,  στο  χρώμα  της  ελληνικής σημαίας δυο  εμβληματικά  κτήρια  του  Μονάχου,  τα  Προπύλαια (Propyläen) στην ιστορική Königsplatz και τον Ολυμπιακό Πύργο (Olympiaturm) ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Προπύλαια Μόναχο
Προπύλαια Μόναχο | Νίκος Δημητριάδης
Olympiaturm Μόναχο
Ολυμπιακός Πύργος Μόναχο

Τα Προπύλαια (Propyläen) στην Königsplatz κατασκευάστηκαν μεταξύ 1854 και 1862 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Leo von Klenze – ένθερμου υποστηρικτή της ελληνικής αρχιτεκτονικής – με χρηματοδότηση του Βαυαρού βασιλιά και πατέρα του ‘Οθωνα, Λουδοβίκου Ι. Φέρει σαφείς αναφορές στην Ελλάδα τόσο μέσω του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού (δωρικός και ιωνικός ρυθμός) όσο και μέσω του γλυπτού του διακόσμου (σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση).

Τέλος,  στο  εσωτερικό  τμήμα  των  Προπυλαίων αναγράφονται ονόματα φιλελλήνων καθώς και Ελλήνων αγωνιστών στην Ελληνική.

Ο Ολυμπιακός Πύργος (Olympiaturm) βρίσκεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του Μονάχου, το οποίο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Πρόκειται για σήμα κατατεθέν της πόλης, με ύψος 291 μέτρα, ορατό από τα περισσότερα σημεία της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Ευχαριστούμε θερμά

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Νικόλαο Δημητριάδη και την εταιρεία Delta Drone για τα εναέρια πλάνα και τον κ. Γεώργιο Τσιγάρα για τις φωτογραφίες από τον Ολυμπιακό Πύργο.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πάνο Δροσινάκη για τις φωτογραφίες και το ρεπορτάζ από το Αμβούργο.

Video Drone Μόναχο

Video από το Αμβούργο

Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Ζήτω το Έθνος!

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Ολυμπιακός Πύργος Μόναχο
Olympiaturm | Γεώργιος Τσιγάρας

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.