Πυροσβεστική: Φωτιά σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Λίγο πριν από την απογείωση για τη Βιέννη, το αεροπλάνο σταματά στον αεροδιάδρομο του Μονάχου. Το αεροπλάνο πρέπει να εκκενωθεί…

Δευτέρα πρωί στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Η καλοκαιρινή αεροπορική περίοδος ξεκινά.

Η Αλίνα (28) και ο Μάρκο (30) Λέκο, νιόπαντροι εδώ και ένα χρόνο, επιβιβάζονται στο αεροπλάνο της Austrian Airlines λίγο μετά τις οκτώ μαζί με μερικούς φίλους.

Προορισμός τους είναι η Βιέννη, από όπου έχουν πτήση ανταπόκρισης για το Μαυροβούνιο.

Στάση στον αεροδιάδρομο: Ξαφνικά αναβοσβήνουν φάροι και ακούγονται σειρήνες

Αλλά λίγο πριν από την απογείωση, το αεροπλάνο σταματά στη μέση του αεροδιαδρόμου. “Λόγω τεχνικών προβλημάτων πρέπει να επιστρέψουμε στην πύλη”, λέει μια φωνή από το μεγάφωνο.

Η απογοήτευση είναι αρχικά μεγάλη. Αλλά το αεροπλάνο απλώς συνεχίζει να στέκεται ακίνητο.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι επιβάτες παρατηρούν φάρους: πυροσβεστική και αστυνομία κατευθύνονται προς το μέρος τους.

Ένας μικρός φόβος εξαπλώνεται, αλλά δεν γίνεται καμία περαιτέρω ανακοίνωση.

Μήπως το αεροπλάνο είχε ήδη πάρει φωτιά έξω; Στην καμπίνα των επιβατών επικρατεί ανησυχία.

Οι πυροσβέστες σπεύδουν μέσα στο αεροσκάφος

Το τελευταίο πράγμα που ανεβαίνει στο αεροπλάνο είναι μια κινητή σκάλα. Οι επιβάτες βρίσκονται σε αμηχανία. Μια πόρτα ανοίγει.

Έξι πυροσβέστες σπεύδουν προς τα εμπρός μέσα από τον κεντρικό διάδρομο προς τον χώρο των τροφίμων, με πλήρη εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών οξυγόνου.

Και πάλι, περνούν αρκετά λεπτά. Όταν οι πυροσβέστες επιστρέφουν, ξαφνιάζουν τους επιβάτες. Ένας από αυτούς λέει: “Όλοι έξω, τώρα, όχι χειραποσκευές, παρακαλώ φροντίστε να τις αφήσετε. Γρήγορα παρακαλώ, κατεβείτε τις σκάλες, εγκαταλείψτε το αεροπλάνο”.

Αεροπλάνο εκκενώνεται στον διάδρομο προσγείωσης

Καθώς οι επιβάτες στέκονται στον αεροδιάδρομο, καταφθάνουν λεωφορεία. Μεταφέρουν τους επιβάτες πίσω στο αεροδρόμιο. Μόλις φτάνουν εκεί, εξακολουθούν να μην ξέρουν τι ακριβώς συνέβη.

Ο εκπρόσωπός ανέφερε: “Το πλήρωμα παρατήρησε ότι υπήρχε ελαφρύς καπνός στον χώρο των τροφίμων (κουζίνα) όταν το αεροπλάνο εκκίνησε για απογείωση. Γι’ αυτό το λόγο το αεροπλάνο σταμάτησε.

Το πλήρωμα έκανε μια κλήση έκτακτης ανάγκης στο κεντρικό κέντρο αναφοράς του αεροδρομίου, γι’ αυτό και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν αμέσως.

Οι επιβάτες πήραν αργότερα τις χειραποσκευές τους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης