Μετά από φωτιά: Φόβοι για δασικές πυρκαγιές και πάλι στη Γερμανία

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Γερμανία, άλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη Σαξονική Ελβετία….

Η τσεχική πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποίησε ελικόπτερο για την κατάσβεση των φλογών κοντά στο Usti nad Labem (Aussig στον Έλβα) την Πέμπτη.

“Λόγω μιας δασικής πυρκαγιάς μεταξύ της πύλης Prebisch και των συνόρων του κρατιδίου στο εθνικό πάρκο της Βοημίας Ελβετίας, κηρύχθηκε το τρίτο επίπεδο συναγερμού”, εξήγησε η αρμόδια αστυνομία της Τσεχίας.

Το τρίτο επίπεδο συναγερμού θεωρείται το δεύτερο υψηλότερο.

Ως εκ τούτου, αναπτύχθηκαν εννέα πυροσβεστικές μονάδες. Η πυρκαγιά κάλυψε έκταση περίπου 1200 τετραγωνικών μέτρων.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν και να περιορίσουν τη φωτιά αργά το απόγευμα, ενώ η αστυνομία εξασφάλισε τις προσπάθειες πυρόσβεσης και κράτησε μακριά τους πεζοπόρους που παρακολουθούσαν.

Συνελήφθη ύποπτος εμπρηστής

Λόγω της αργίας στη Γερμανία, ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρισκόταν στο πάρκο, σύμφωνα με τη διοίκηση του εθνικού πάρκου.

Τους ζητήθηκε να μην ανέβουν στην περίφημη πύλη Prebisch.

Αργά το απόγευμα, οι τσεχικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η πυρκαγιά μπορεί να ήταν εμπρησμός και ότι εντοπίστηκε ένας ύποπτος: “Έχουμε συλλάβει ένα άτομο σε σχέση με την πιθανή αιτία της πυρκαγιάς.

Έχουμε κινήσει ποινικές διαδικασίες για το αδίκημα της δημόσιας απειλής”, ανέφερε η αστυνομία.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, είχε σημειωθεί καταστροφή από δασική πυρκαγιά στη Βοημική Ελβετία, καταστρέφοντας περίπου 1600 εκτάρια δάσους.

Τότε, η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στο γειτονικό γερμανικό εθνικό πάρκο. Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία του εθνικού πάρκου.

Στο Bad Schandau της Σαξονίας είχε ενεργοποιηθεί συναγερμός καταστροφής και η Γερμανία αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία.

Εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρησμό.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης