Φόβος για ελλείψεις παλετών στη Γερμανία

Οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων κατασκευής παλετών στη Γερμανία μέσα σε μόλις 15 ημέρες, προειδοποίησε η Ομοσπονδιακή Ένωση Ξύλινων Συσκευασιών, Παλετών και Εξαγωγικών Συσκευασιών (HPE).

Ήδη, ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα προμήθειας καρφιών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή παλετών.

Όπως ανακάλυψε η HPE, οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου έχουν προμηθευτεί καρφιά τους από προμηθευτές στην ανατολική Ευρώπη, όπως η Πολωνία.

Ωστόσο, «με έκπληξη μάθαμε ότι αυτοί οι προμηθευτές βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε χάλυβα από τη Ρωσία – κάτι που δεν γνωρίζαμε», σημείωσε στο “Verkehrrundschau”, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της HPE, Joachim Hasdenteufel.

SEO για πολιτικούς – κόμματα – εκλογές
SEO για Βουλευτές
SEO για κόμματα
SEO για Δημάρχους
SEO για την πολιτική
Πολιτικό SEO
ΣΕΟ για πολιτικούς

Το 90% του σύρματος χάλυβα, από τον οποίο κατασκευάζονται τα καρφιά που χρησιμοποιούνται για τις παλέτες, προέρχεται από τη Ρωσία, επομένως προμηθευτές και εργοστάσια πρέπει να αναζητήσουν διαφορετικές πηγές.

Σύμφωνα με την HPE, δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμες εναλλακτικές λύσεις για να διορθωθεί η έλλειψη για δύο λόγους.

Πρώτον, τα καρφιά δεν μπορούν να αντικατασταθούν με διαφορετικό υλικό, καθώς τα μηχανήματα στα εργοστάσια μπορούν να λειτουργήσουν μόνο αυτού του είδους καρφιών.

Δεύτερον, η προμήθεια χάλυβα από την Ασία είναι σίγουρα μια επιλογή, αλλά όχι βραχυπρόθεσμη, καθώς χρειαζόταν 6-8 μήνες για να οργανωθεί η προμήθεια.

Ας μην ξεχνάμε ότι, ο κλάδος βρίσκεται ήδη υπό πίεση λόγω της απότομης αύξησης του κόστους του ξύλου και η τιμή της ευρωπαλέτας έχει αυξηθεί από σχεδόν 10 ευρώ σε περίπου 25 ευρώ από το 2019.

Πηγή: metaforespress.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.