Φοβούνται περικοπές σε νοσοκομεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος προκαλεί επίσης σημαντικά προβλήματα στα νοσοκομεία του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει περικοπές σε ορισμένες χρηματοδοτήσεις των νοσοκομείων σε αυτή την κατάσταση ανησυχεί την ένωση νοσοκομείων. Απευθύνεται σε βουλευτές της νοτιοδυτικής χώρας.

Τα νοσοκομεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης διαμαρτύρονται για σημαντικές πρόσθετες δαπάνες λόγω της ενεργειακής κρίσης και ζητούν περισσότερη στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Matthias Einwag, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Νοσοκομείων της Βάδης-Βυρτεμβέργης (BWKG), δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ότι τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν φέτος πρόσθετες δαπάνες ύψους περίπου 640 εκατομμυρίων ευρώ μόνο λόγω του κόστους των υλικών.

Το κόστος για το προσωπικό, τις υπηρεσίες, τα φάρμακα – τα πάντα γίνονται όλο και πιο ακριβά, δήλωσε ο Einwag.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, το πρόσθετο κόστος μόνο για το φυσικό αέριο ανέρχεται σε 180 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχει απειλή για ελλείμματα εκατομμυρίων, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα νοσοκομεία. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Einwag θεωρεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επίσης να διαδραματίσει έναν ρόλο. Πρόσφατα, ωστόσο, η τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε σημαντικά.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) ανακοίνωσε παροχές, δήλωσε ο Einwag. Ταυτόχρονα, όμως, ο υπουργός σχεδίαζε νόμους που θα αφαιρούσαν χρήματα από τα νοσοκομεία.

Η ένωση επικρίνει ιδιαίτερα μια σχεδιαζόμενη τροποποίηση του νόμου, η οποία, σύμφωνα με την Einwag, θα αφαιρούσε δυσανάλογα πολλά χρήματα από τις κλινικές όταν ο αριθμός των ασθενών μειωνόταν.

Σύμφωνα με την BWKG, η σχεδιαζόμενη τροποποίηση προβλέπει ότι οι πάγιες δαπάνες θα λαμβάνονται υπόψη όταν μειώνεται ο αριθμός των ασθενών, αντί μόνο των δαπανών που δεν πραγματοποιούνται πλέον για τον αντίστοιχο ασθενή.

Σε επιστολή προς όλους τους βουλευτές του νοτιοδυτικού τμήματος του κοινοβουλίου, η ένωση νοσοκομείων του κρατιδίου καλεί σε αντίσταση στα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

“Μιλάμε για πολλά χρήματα που θα αφαιρεθούν άδικα από τα νοσοκομεία της χώρας μας”, αναφέρει η επιστολή, η οποία είναι στη διάθεση του dpa.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.