Φραγκφούρτη: Η Επανάσταση του 1821 και ο Φιλελληνισμός

Φραγκφούρτη: Η Επανάσταση του 1821 και ο Φιλελληνισμός

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Φραγκφούρτης, Δρ. Σάββα Αποστολίδη, τα τμήματα ΑΧΕΠΑ Φραγκφούρτης Α617 και Βίσμπαντεν Α611, υπό τη χορηγία της Περιφέρειας ΑΧΕΠΑ Ευρώπης D28, διοργάνωσαν στις 27 Μαρτίου διαδικτυακή εκδήλωση “Η Επανάσταση του 1821 και ο Φιλελληνισμός” με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Από το περασμένο καλοκαίρι είχε συγκροτηθεί επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821.

Λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε η διοργάνωση μίας εκδήλωσης χρονικά κοντά στην 25η Μαρτίου 2021 διαδικτυακά, ώστε να μην περάσει αυτή η επέτειος σιωπηρά.

Η εκδήλωση ήταν έκφραση της προσφοράς στον Ελληνισμό και αποτέλεσε φόρο τιμής στη λαμπρή φετινή επέτειο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Βίσμπαντεν, Χρήστος Μάντζιος, συμμετείχε με την κύρια ομιλία, ο Α/Πρόεδρος Ψηφιακής Μεταρρύθμισης της Περιφέρειας ΑΧΕΠΑ Ευρώπης, Γιώργος Λιναρδάκης, είχε την τεχνική επιμέλεια. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γεν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, η κ. Ιωάννα Κριεμπάρδη, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Φραγκφούρτη, ο κ. Γεώργιος Χωριάτης, Ύπατος Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ, ο κ. Φάνος Πιτυρής, Ύπατος Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ενότητα Περιφερειών Ευρώπης, και ο κ. Γεώργιος Κρητικός, Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Περιφέρεια Ευρώπης.

Επιπλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Φραγκφούρτης ομόρφυναν την εκδήλωση με ποιήματα για το 1821, τραγούδια και χορούς στο πνεύμα των ημερών.

Video της εκδήλωσης

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Η ΑΧΕΠΑ Φραγκφούρτης σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Φραγκφούρτης/Έσσης διοργανώνει εκτός αυτού έναν μαθητικό διαγωνισμό με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο διαγωνισμό αυτό με κεντρικό θέμα τον Φιλελληνισμό στην Ευρώπη στα νεώτερα χρόνια έχουν κληθεί να συμμετέχουν πάνω από 50 Σχολεία στην ευρύτερη Περιφέρεια Φραγκφούρτης.

Πατήστε ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.