Φράιμπουργκ: 75% των φορτηγών μπορεί να περάσει από τη σήραγγα

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η σχεδιαζόμενη σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου του Φράιμπουργκ θα μπορούσε να ανακουφίσει σημαντικά την κυκλοφορία στη σημερινή λεωφόρο της πόλης.

Τουλάχιστον το 75% της κυκλοφορίας των φορτηγών θα μπορούσε να μεταφερθεί στη σήραγγα, ανακοίνωσε την Τρίτη η Autobahn GmbH Southwest Branch.

Εάν ληφθεί υπόψη όλη η κυκλοφορία από φορτηγά και αυτοκίνητα, θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μέσω της σήραγγας περίπου τα δύο τρίτα.

Αυτό σημαίνει ότι, αν υποθέσουμε μια μικρή αύξηση της κυκλοφορίας, η πρόβλεψη μέχρι το έτος 2040 είναι λίγο πολύ η ίδια με τις προηγούμενες γνωστές τιμές.

Η διαδρομή της πόλης του Φράιμπουργκ αποτελεί μέρος του δυτικοανατολικού άξονα της ομοσπονδιακής εθνικής οδού 31 από την κοιλάδα του Ρήνου έως τον Α81 κοντά στο Geisingen (περιοχή Tuttlingen) και συνεχίζει στον Β311 έως το Ulm.

Η διαδρομή στο Φράιμπουργκ αποτελεί σημείο συμφόρησης για τη κυκλοφορία.

Η σήραγγα της πόλης πρόκειται να κατασκευαστεί ως αυτοκινητόδρομος (A860), έτσι ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση.

Αποτελεί μέρος του Ομοσπονδιακού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών 2030.

Σύμφωνα με προκαταρκτικό σχέδιο του 2012, το κόστος θα ανέλθει σε περίπου 325,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, η Autobahn GmbH και η πόλη του Φράιμπουργκ σκοπεύουν να ενημερώσουν τους πολίτες τον Δεκέμβριο σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης και τα επόμενα βήματα του έργου.\

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης