Φρένο έκτακτης ανάγκης: Το Στάρνμπεργκ και πάλι κλειστό

Επειδή ο δείκτης επίπτωσης είναι πολύ υψηλός, ισχύει πλέον το φρένο έκτακτης ανάγκης στο Στάρνμπεργκ της Βαυαρίας. Τι σημαίνει αυτό για τους ημερήσιους ταξιδιώτες;

Από lockdown σε lockdown: Λόγω του επταήμερου δείκτη επίπτωσης που αυξήθηκε σε πάνω από 100 το Σάββατο, η περιοχή Στάρνμπεργκ (Starnberg) έκανε χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης: Από σήμερα, ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες. Σύμφωνα με το Robert Koch Institut, η τιμή ήταν χθες 126,6.

Στάρνμπεργκ: Περιορισμός εξόδου και απαγόρευση αλκοόλ

Οι κανόνες δεν ισχύουν μόνο για τους ντόπιους – οι ημερήσιοι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να τους τηρούν. Ισχύουν οι περιορισμοί νυχτερινής εξόδου μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. και αυστηρότεροι περιορισμοί επαφής (τα μέλη ενός νοικοκυριού μπορούν να συναντήσουν μόνο ένα άλλο άτομο, δεν υπολογίζονται παιδιά έως 14 ετών)

Το περιφερειακό γραφείο επέκτεινε επίσης την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στους παραλιακούς δρόμους και τις περιοχές με υψηλή συχνότητα μέχρι τις 20 Απριλίου, όπως επιβεβαιώθηκε από την περιφερειακή αρχή.

Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές όπως η πεζοδρομημένη ζώνη Gilching ή στην Bergstrasse στο Kloster Andechs και στους παραλιακούς πεζόδρομους στο Στάρνμπεργκ, στο Herrsching ή στο Stegen, για παράδειγμα, επιτρέπεται στους ανθρώπους να κρατούν αλκοολούχα ποτά στα χέρια τους, αλλά να μην τα καταναλώνουν.

Οι προβλήτες στις λίμνες παραμένουν επίσης κλειστές. Ωστόσο, ισχύει επίσης απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ εκτός του Στάρνμπεργκ, ακόμη και αν το όριο του 100 δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Για παράδειγμα, στην περιοχή του Landsberg am Lech (επταήμερος δείκτης επίπτωσης: 82,3) έχει εφαρμοστεί απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε πολλά μέρη.

Για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις δίπλα στη λίμνη στο Dießen, Utting ή στο Schondorf am Ammersee, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού γραφείου, Wolfgang Müller.

Ανατολική όχθη της λίμνης Στάρνμπεργκ: Ο δείκτης επίπτωσης εξακολουθεί να είναι κάτω από 100

Τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά στην περιοχή Bad Tölz-Wolfratshausen (επίπτωση 7 ημερών: 86,8): Στο Ambach (δήμος Münsing), για παράδειγμα, στην ανατολική όχθη της λίμνης Starnberg, προς το παρόν δεν ισχύει απαγόρευση αλκοόλ.

Ωστόσο, η προβλήτα είναι κλειστή, δήλωσε η εκπρόσωπος Sabine Schmid. Αυτό οφείλεται σε επισκέπτες που συχνά τηρούν πολύ μικρές αποστάσεις, ειδικά κατά τις ζεστές μέρες.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι προορισμοί στην περιοχή που μπορούν να πάνε οι ταξιδιώτες, όπως τα μοναστήρια Beuerberg και Benediktbeuern ή Kochelsee και Walchensee.

Τα καταστήματα λιανικής, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι κλειστά

Όπως και στην περιοχή Starnberg, οι αυστηρότεροι κανόνες ισχύουν επίσης στην περιοχή Weilheim-Schongau, η οποία περιλαμβάνει το Bernried και το Seeshaupt στη λίμνη Starnberg. Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης είναι στο 136,6.

Εκτός από τους αυστηρότερους περιορισμούς επαφής και εξόδου, οι λιανοπωλητές, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι πρέπει επίσης να παραμείνουν κλειστά, μόνο καταστήματα για καθημερινές ανάγκες επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά. Επιτρέπεται επίσης η συλλογή προπαραγγελθέντων προϊόντων (Click & Collect).

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.