Φρένο στο εμβόλιο Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για την Covid-19 περιορίζεται σε χρήση μόνο για όσους ενήλικες στις ΗΠΑ δεν ενδείκνυνται άλλα εμβόλια, μετά από έρευνα για σπάνια και δυνητικά θανατηφόρα διαταραχή πήξης του αίματος που εμφανίζεται σε ορισμένους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων περιόρισε τη χρήση του εμβολίου σε άτομα 18 ετών και άνω για τα οποία άλλα εμβόλια δεν είναι προσβάσιμα ή κλινικά κατάλληλα, και σε αυτά που διαφορετικά δεν θα εμβολιάζονταν κατά του ιού.

Το εμβόλιο μίας δόσης της J&J είναι πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με τα εμβόλια δύο δόσεων, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και σε πληθυσμούς, όπως οι άστεγοι που μπορεί να είναι δύσκολο να κάνουν επαναλαμβανόμενες δόσεις.

Ο Οργανισμός αποφάσισε να περιορίσει την εγκεκριμένη χρήση του J&J αφού διεξήγαγε έρευνα και ανάλυση αναφερόμενων περιπτώσεων θρομβώσεων σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, γνωστό ως σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία ή TTS, που εμφανιζόταν μία έως δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δόσης.

Τα ευρήματα αυτής της ανάλυσης “επιβεβαιώνουν τον περιορισμό της εγκεκριμένης χρήσης του εμβολίου”, ανέφερε ο FDA στη δήλωση, υποδηλώνοντας ότι τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των κινδύνων μόνο για εκείνους για τους οποίους τα άλλα εμβόλια δεν είναι προσβάσιμα.

Η J&J συνεργάζεται με τον FDA και τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο “για να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες Υγείας και τα άτομα θα προειδοποιούνται και θα ενημερώνονται πλήρως για τις αναφορές του TTS, επιτρέποντας τη σωστή διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία και την ταχεία αναφορά”.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.