Τι συμβολίζει η εορτή Fronleichnam στη Γερμανία;

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Fronleichnam στη Γερμανία

Τη δεύτερη Πέμπτη μετά την Πεντηκοστή, η Καθολική Εκκλησία γιορτάζει τη γιορτή του Fronleichnam, όπως την αποκαλούν. Φυσικά, η μέρα αυτή θεωρείται αργία και οι Καθολικοί πραγματοποιούν πομπές, για να δείξουν ότι ο Ιησούς είναι μαζί τους στην καθημερινή ζωή.

Το όνομα Fronleichnam μεταφράζεται ως «γιορτή του σώματος και του αίματος του Χριστού». Προέρχεται από την παλιά γερμανική γλώσσα.

Το “Vron” σημαίνει “Κύριος” και “licham” σημαίνει “σώμα”. Το νόημα της εορτής σήμερα βασίζεται στην εικόνα των περιπλανώμενων ανθρώπων του Θεού, του οποίου το επίκεντρο είναι ο Χριστός, ο «άρτος της ζωής».

Το Fronleichnam βασίζεται σε όραμα από το 1209

Η γιορτή του Fronleichnam χρονολογείται σε ένα όραμα της καλόγριας Juliana von Liège το 1209. Σε αυτό το όραμα είδε το φεγγάρι, το οποίο ήταν σκοτεινό σε ένα σημείο του. Αυτό το ερμήνευσε ως προειδοποίηση του Χριστού ότι η Εκκλησία δεν είχε γιορτή για την Αγία Δωρεά.

Κατόπιν πρότασης της Juliana, ο Πάπας Urban IV δημιούργησε την γιορτή του Fronleichnam για ολόκληρη την εκκλησία το 1264. Η πρώτη πομπή του Fronleichnam στη Βαυαρία πραγματοποιήθηκε στο Benediktbeuern το 1286.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.