Φυλακές Straubing: Δύο κρατούμενοι δραπετεύουν σε τρεις ημέρες

Όχι ένας, αλλά δύο κρατούμενοι των φυλακών Straubing δραπέτευσαν μέσα σε λίγες ημέρες. Μετά την απόδραση ενός δράστη τη Δευτέρα, έγινε πλέον γνωστό ότι το περασμένο Σάββατο, ακόμα ένας κρατούμενος κατάφερε να αποδράσει – για λίγο.

Μέσα σε λίγες ημέρες δραπέτευσαν δύο κρατούμενοι από τις φυλακές του Straubing. Αυτό επιβεβαίωσε στο BR ο αναπληρωτής διευθυντής Stephan Waldner.

Μετά την απόδραση ενός κρατουμένου τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας εκδρομής κοντά στο μοναστήρι του Weltenburg και τη σύλληψή του λίγη ώρα αργότερα, έγινε τώρα γνωστό ότι ένας κρατούμενος είχε ήδη καταφέρει να αποδράσει το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τις φυλακές, ο άνδρας βρισκόταν υπό “ανοικτή κράτηση”. Δεν στεγαζόταν στον κλειστό χώρο της φυλακής, αλλά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, μη κλειστό χώρο ακριβώς δίπλα στη φυλακή. Μόνο οι κρατούμενοι που δικαιολογούν ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταφέρονται εκεί, δήλωσε ο Waldner.

Οι κρατούμενοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο χώρο. Αρκετές φορές την ημέρα, οι κρατούμενοι ελέγχονται. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιθεώρησης, η απουσία του άνδρα έγινε αντιληπτή.

Στη συνέχεια η αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό. Το κοινό ωστόσο δεν ενημερώθηκε. Για να μην τεθεί σε κίνδυνο το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έγινε καμία δημόσια ανακοίνωση. Την επόμενη Κυριακή το πρωί, ο άνδρας συνελήφθη όταν έφτασε στον προορισμό του.

Η απόπειρα απόδρασης έχει συνέπειες για τον κρατούμενο: από εδώ και στο εξής στεγάζεται σε κλειστή φυλακή. Σύμφωνα με τον Waldner, ο άνδρας δεν έχει καμία προοπτική να επιστρέψει στο σύστημα της ανοικτής κράτησης.

Σε βάρος του βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη πειθαρχική διαδικασία. Ο άνδρας δεν διέπραξε κανένα αδίκημα κατά τη διάρκεια της απόδρασης του.

Σύμφωνα με τον Waldner, ο κρατούμενος πιθανότατα δεν θα πρέπει να περιμένει παράταση της ποινής φυλάκισής του.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.