Φυσικό αέριο στη Γερμανία ετοιμάζεται να δώσει η «πυρηνική» Γαλλία

Η Γερμανία αναμένει την πλήρη διακοπή των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου και προετοιμάζεται για μια έλλειψη που θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες

H Γαλλία – μια από τις παγκόσμιες πυρηνικές υπερδυνάμεις – ετοιμάζεται να παραδώσει φυσικό αέριο στη Γερμανία, γράφει η γαλλική εφημερίδα La Tribune, αναφέροντας πως η Γερμανία αναμένει την πλήρη διακοπή των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου και προετοιμάζεται για μια έλλειψη που θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για την οικονομία της.

Με αυτά τα δεδομένα, το Βερολίνο είναι πιθανό να ζητήσει από το Παρίσι να του παραδώσει φυσικό αέριο, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε αυτό το πρωτοφανές αίτημα, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις ποσότητες που θα μπορούσαν να παραδοθούν στη Γερμανία.

“Πιστεύουμε ότι η Γερμανία θα ζητήσει να αλλάξει η κατεύθυνση των παραδόσεων φυσικού αερίου. Υπάρχει ένα ζήτημα αλληλεγγύης. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση, μπορούμε να στείλουμε φυσικό αέριο για να στηρίξουμε τους Γερμανούς γείτονές μας. Το ερώτημα είναι πότε και σε ποιες ποσότητες”, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα το υπουργείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Το Σάββατο, τέλος, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Εξ Αν Προβάνς η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν ανέφερε ότι η Γαλλία θα πρέπει να παραδώσει ένα μικρό μέρος του φυσικού αερίου της στη Γερμανία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.