Γαλλία-Γερμανία ανακοινώνουν 60.000 δωρεάν εισιτήρια τρένων

Γαλλία-Γερμανία ανακοινώνουν 60.000 δωρεάν εισιτήρια τρένων

Οι νέοι σε Γαλλία και Γερμανία μπορούν να επωφεληθούν από δωρεάν σιδηροδρομικά εισιτήρια αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών…

Οι υπουργοί Μεταφορών της Γαλλίας και της Γερμανίας ανακοίνωσαν σε κοινό δελτίο Τύπου ότι 60.000 δωρεάν εισιτήρια τρένων θα διατεθούν σε νέους ανθρώπους για να διευκολύνουν τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυτό το καλοκαίρι.

Το δελτίο δεν διευκρίνισε τους ηλικιακούς περιορισμούς, αλλά τα προγράμματα “σιδηροδρομικής κάρτας για νέους” στη Γαλλία είναι διαθέσιμα σε άτομα κάτω των 26 ετών.

Οι υπουργοί Μεταφορών της Γαλλίας και της Γερμανίας Clément Beaune και Volker Wissing ανακοίνωσαν ότι “60.000 εισιτήρια θα διατεθούν δωρεάν, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διευκρινιστούν σύντομα”.

Το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί οικονομικά από τις εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες των δύο χωρών – SNCF για τη Γαλλία και Deutsche Bahn για τη Γερμανία.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα εισιτήρια θα διατεθούν μέσω κλήρωσης.

Στόχος του σχεδίου δωρεάν εισιτηρίων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023, είναι να ενθαρρύνει τους νέους να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών και να οικοδομήσει περισσότερες πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

Ανακοινώθηκε για να συμπέσει με την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων από τη Γαλλία και τη Γερμανία – η οποία συνέβαλε στην οικοδόμηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των πρώην αντιπάλων.

Οι δύο αρχηγοί κρατών – ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκαν στο Παρίσι την Κυριακή για να τιμήσουν την περίσταση.

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Libération ότι το έργο αποσκοπεί επίσης στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δίνοντας κίνητρα για σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

“Το σχέδιο αποσκοπεί στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων για τον τομέα των μεταφορών. Πρέπει να πείσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν με τρένο. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να προσφέρουμε ελκυστικές προσφορές”, δήλωσε ο Wissing.

Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει άλλα σχέδια για την ενθάρρυνση των σιδηροδρομικών ταξιδιών, όπως η εφαρμογή της μηνιαίας σιδηροδρομικής κάρτας των 49 ευρώ.

Το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών υπογράμμισε επίσης ότι το σύστημα δωρεάν εισιτηρίων δεν είναι το μόνο σχέδιο σιδηροδρομικών υπηρεσιών για την καλύτερη σύνδεση των δύο χωρών.

Το τρένο TGV υψηλής ταχύτητας Παρίσι-Βερολίνο πρόκειται να δρομολογηθεί το 2024, ενώ στα τέλη του 2023 (ή στις αρχές του 2024) θα επιστρέψει το νυχτερινό τρένο που συνδέει τις δύο πόλεις.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από άλλες γραμμές υψηλής ταχύτητας που συνδέουν τις δύο χώρες, όπως η απευθείας γραμμή υψηλής ταχύτητας που ήδη συνδέει το Παρίσι με το Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης