Γενικό Lockdown στη Γερμανία: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε μια ματιά

Επίσημο: Γενικό lockdown σε όλη τη Γερμανία από την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΣΧΟΛΙΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΕΔΩ

1. Οι κανονισμοί των ομόσπονδων κρατιδίων θα ισχύσουν έως τις 10 Ιανουαρίου.

2. Μόνο 5 άτομα από δύο νοικοκυριά επιτρέπεται να συναντηθούν από το στενό οικογενειακό κύκλο, με εξαίρεση την περίοδο των Χριστουγέννων από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου.

3. Το λιανικό εμπόριο (καταστήματα) κλείνει από την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου. Μόνο τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και τα καταστήματα βασικών αναγκών (τράπεζες, ταχυδρομεία, φαρμακεία, κλπ.) θα παραμείνουν ανοιχτά.

4. Αναστέλλεται η λειτουργία σε σχολεία και παιδικά κέντρα φύλαξης (νηπιαγωγεία, κλπ.),. Εάν είναι δυνατόν, τα παιδιά θα πρέπει να φροντίζονται στο σπίτι. Θα συστηθεί η ανάλογη Notbetreuung.

5. Οι εργοδότες θα πρέπει να προσφέρουν στους εργαζόμενους όπου δυνατόν τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (Home Office).

6. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

7. Θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά μπορεί να πραγματοποιηθούν εάν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, αλλά απαγορεύονται οι κοινές ψαλμωδίες από τους πιστούς.

8. Για ταξίδια και μετακινήσεις εντός και εκτός Γερμανίας παραμένει όπως έχει.. (δεν έχει γίνει καμία αλλαγή)

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΣΧΟΛΙΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΕΔΩ

H καγκελάριος συνέστησε επίσης στις οικογένειες, που σκοπεύουν να συναντηθούν στις γιορτές να απομονωθούν μια εβδομάδα νωρίτερα ώστε να είναι ασφαλείς.

Η Μέρκελ ανέφερε επίσης εν συντομία το θέμα του εμβολιασμού: “Λίγες μέρες μετά την έγκριση”, θα πρέπει να ξεκινήσει στη Γερμανία.

Ένας δημοσιογράφος θέλησε να μάθει τι πείθει τη Μέρκελ ότι τα τρέχοντα ψηφίσματα θα μειώσουν τώρα τους αριθμούς κρουσμάτων.

Για το σκοπό αυτό, η καγκελάριος βασίζεται στις εμπειρίες από την άνοιξη και από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Μέρκελ, οι αριθμοί θα αυξηθούν για άλλες δέκα ημέρες περίπου. “Μόνο μετά θα είναι ορατή μια βελτίωση στην κατάσταση. Έχουμε ήδη πολύ δρόμο να διανύσουμε”.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΣΧΟΛΙΑ; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ: ΕΔΩ

Πατήστε μου αρέσει και στηρίξτε την προσπάθεια μας. Δυναμώστε την Ελληνική φωνή της Ομογένειας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.