Γερμανία: 1 στους 5 δεν μπορεί να πάει διακοπές ούτε μια εβδομάδα

Ούτε οι Γερμανοί έχουν πλέον χρήματα για διακοπές, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο n-tv, αναφέροντας σε ρεπορτάζ του πως ένας στους πέντε δυσκολεύεται να παραθερίσει έστω για εβδομάδα. Την δυσχερή κατάσταση των Γερμανών επιβεβαιώνουν και στοιχεία της Eurostat.

Ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά, ο στατιστικός κίνδυνος να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές μιας εβδομάδας αυξάνεται σημαντικά.

Τέσσερις στις 10 οικογένειες χωρίς παιδιά (42,2%) δεν έχουν αρκετά χρήματα για αυτό. Για τα ζευγάρια, ο κίνδυνος φτώχειας αυξάνεται με τον αριθμό των παιδιών.

Το 18,1% των ζευγαριών με ένα παιδί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά επταήμερες διακοπές. Με τρία παιδιά και άνω, το ποσοστό αυξάνεται στο 29,4%.

«Οι καλοκαιρινές διακοπές ισοδυναμούν με ένα μακρινό όνειρο για εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες» δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος της Αριστεράς στη Bundestag, Ντίτμαρ Μπαρτς μιλώντας στο n-tv.

«Το γεγονός ότι πολλές οικογένειες στερούνται τα χρήματα και για το μικρότερο ταξίδι ,δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα παιδιά και οι οικογένειες στη χώρα μας», συνέχισε ο Μπαρτς.

«Κάθε παιδί και κάθε οικογένεια πρέπει να έχει την ευκαιρία να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του και να βιώσει κάτι νέο μία φορά το χρόνο μακριά από τους δικούς του τέσσερις τοίχους», είπε.

Ο Μπαρτς ανέφερε χαρακτηστιστικά πως ο πληθωρισμός θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Πηγή: Reader

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.