Γερμανία: 12 ομόσπονδα κρατίδια σταματούν την αποδοχή αιτούντων άσυλο

12 από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία φαίνεται ότι εμποδίζουν την εισδοχή νέων προσφύγων. Ο λόγος είναι ο μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Ουκρανία, σύμφωνα με το Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Βαυαρία είναι “ακόμη σε θέση να υποδεχθεί πρόσφυγες”.

Λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία και αιτούντων άσυλο από άλλα κράτη, 12 από τα 16 ομοσπονδιακά κράτη φαίνεται ότι εμποδίζουν επί του παρόντος την εισδοχή νέων αιτούντων προστασία.

“Στο πλαίσιο του μεγάλου αριθμού αφίξεων, 12 ομόσπονδα κρατίδια έχουν ενεργοποιήσει επί του παρόντος ένα μπλοκάρισμα στο σύστημα αρχικής διανομής”, δήλωσε στις εφημερίδες του Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότεροι πρόσφυγες μέσω της βαλκανικής οδού και πάλι

“Η επιβάρυνση των ομοσπονδιακών κρατιδίων προκύπτει από την κατάσταση των προσφύγων από την Ουκρανία και τη γενική μετανάστευση”, συνέχισε η εκπρόσωπος, σύμφωνα με το δημοσίευμα. “Έτσι, επί του παρόντος παρατηρείται επίσης αύξηση στη βαλκανική διαδρομή”.

Συνολικά, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαφύγει από την Ουκρανία προς τη Γερμανία από την έναρξη του πολέμου είναι υψηλός και ξεπερνά τις 980.000 – αν και πρόσφατα προστέθηκαν μόνο 875 άτομα την ημέρα κατά μέσο όρο, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το υπουργείο γνωρίζει ότι πολλά ομόσπονδα κράτη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι σύντομα θα φτάσουν στα όρια της χωρητικότητάς τους.

Ωστόσο, προσωρινά κλεισίματα όπως τώρα δεν είναι “ασυνήθιστα”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. “Επιπλέον, η διανομή είναι ακόμη δυνατή, καθώς μεγάλα ομόσπονδα κρατίδια συνεχίζουν επί του παρόντος να δέχονται ανθρώπους”.

Η Βαυαρία “είναι ακόμα σε θέση να δεχτεί”

Η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι δύο από τα ελάχιστα κρατίδια που δεν είναι επί του παρόντος αποκλεισμένα στο εθνικό σύστημα διανομής EASY.

Απαντώντας σε ερώτηση του BR24, το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας αιτούντων άσυλο είναι ολοένα και περισσότερο γεμάτες, “ωστόσο, η Βαυαρία είναι προς το παρόν ακόμη σε θέση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.