Γερμανία: 12χρονος πεθαίνει μετά από εμβολιασμό Biontech

Αγόρι πεθαίνει μετά από εμβολιασμό της Biontech στη Γερμανία: πόσο επικίνδυνα είναι τα εμβόλια για τα παιδιά;

Ο 12χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich θέλει να περιμένει περαιτέρω έρευνες. Η υπόθεση λαμβάνει μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο ενός δωδεκάχρονου αγοριού από το Cuxhaven δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του; Έγινε ήδη γνωστό ότι ο 12χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ των οποίων και ένα που επηρέαζε την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Μέχρι στιγμής, η αιτία του θανάτου και το κατά πόσον ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα μπορούσε να εμπλέκεται είναι ασαφή, αναφέρθηκε.

“Για παράδειγμα, εξακολουθούν να λείπουν περαιτέρω ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες”. Όπως πάντα με τέτοιες εκθέσεις, θα διεξαχθεί εντατική περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, οι παρενέργειες σε άτομα ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών “δεν διαφέρουν σημαντικά” από εκείνες των νεαρών ενηλίκων.

Η πλειονότητα των αναφερόμενων περιστατικών αντιστοιχεί στις αντιδράσεις που είναι ήδη γνωστές από τη μελέτη καταγραφής για την ηλικιακή αυτή ομάδα.

Οι γνωστές επιπλοκές του εμβολιασμού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα. Αυτές οι αντιδράσεις εμφανίζονται κυρίως σε άνδρες εφήβους, αλλά αναφέρονται πολύ σπάνια και προκαλούν κυρίως βραχυπρόθεσμα συμπτώματα που υποχωρούν γρήγορα με τη θεραπεία και τη σωματική ανάπαυση.

Η τελική έκθεση αυτοψίας δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. “Η κατάσταση της αυτοψίας μέχρι στιγμής υποδηλώνει σύνδεση”, δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφέρειας, Kirsten von der Lieth.

Είπε ότι η νεκροψία στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αμβούργου-Έπεντορφ έχει ολοκληρωθεί, αλλά τα δείγματα εξακολουθούν να εξετάζονται. Σύμφωνα με την έκθεση, το παιδί είχε ήδη λάβει τη δεύτερη δόση του με το εμβόλιο της Biontech.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ο γιατρός Dr. Christoph Specht προειδοποίησε ήδη ότι πρέπει πλέον να “εξετάζουμε πολύ προσεκτικά” τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Οι αναφερόμενοι θάνατοι σε σχέση με τον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Απαριθμούνται πέντε τέτοια ύποπτα κρούσματα σε άτομα ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τα οποία οδήγησαν σε θάνατο μεταξύ 2 και 24 ημερών μετά τον εμβολιασμό με το προϊόν της Biontech.

Τουλάχιστον τρεις από τους νέους είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, το ινστιτούτο αναφέρει ότι δεν έχει αξιολογήσει κανέναν από τους θανάτους μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid 19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών που αναφέρθηκαν από τη Γερμανία ως πιθανό ή πιθανότατα αιτιωδώς σχετιζόμενο με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) της 4ης Νοεμβρίου, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 29 επικυρωμένοι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό σε άτομα κάτω των 20 ετών.

Σύμφωνα με την έκθεση, πληροφορίες σχετικά με γνωστά υποκείμενα νοσήματα είναι διαθέσιμα για 19 περιπτώσεις.

“Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα τραγική περίπτωση εδώ”, δήλωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας, Kai Dehne.

“Από καθαρά στατιστική άποψη, οι σοβαρές παρενέργειες του εμβολιασμού που οδηγούν σε θάνατο συμβαίνουν εξαιρετικά σπάνια, αλλά η οικογένεια που επηρεάζεται πλήττεται άσχημα. Οι συγγενείς έχουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου”.

Πηγή: Merkur.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.