Γερμανία: 177,5 δισ. ευρώ για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

Η Γερμανία ενέκρινε σχέδια για το ειδικό κυβερνητικό «ταμείο για το κλίμα και ενεργειακή μετάβαση» που προβλέπει επενδύσεις 177,5 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να επιταχύνει τη στροφή σε μια οικονομία που είναι πιο καθαρή και λιγότερο εξαρτημένη από τη Ρωσία για τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

Για το επόμενο έτος προβλέπονται δαπάνες 35,4 δισ. ευρώ, με περίπου τα δύο τρίτα του ποσού (σχεδόν 17 δισ. ευρώ) να χρησιμοποιούνται για να γίνουν τα παλαιότερα κτίρια ενεργειακά πιο αποδοτικά, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας την Τετάρτη.

Τα χρήματα θα προέλθουν από τα έσοδα από την τιμολόγηση του άνθρακα και τα ίδια αποθέματα του ταμείου και δεν θα επηρεάσουν τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέστη «ακόμη πιο επίκαιρη και επείγουσα» την ώθηση για επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μείωση των επιβλαβών βιομηχανικών εκπομπών, ανάπτυξη του κλάδου του υδρογόνου και προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι επιδοτήσεις για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια θα αφορούν την ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες για νέα κτίρια, πρόσθεσε.

«Αυτό το ειδικό ταμείο για το κλίμα και τον μετασχηματισμό είναι ένα από τα πιο σημαντικά χρηματοδοτικά μέσα για την προστασία του κλίματος και τον οικονομικό εκσυγχρονισμό στη χώρα μας», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.