Γερμανία: 17χρονος πιάστηκε με 200 χλμ./ώρα, με τη μητέρα του συνοδηγό

Άφωνοι πρέπει να έμειναν αστυνομικοί στη Γερμανία όταν σε έλεγχο αυτοκινήτου για υπερβολική ταχύτητα αντίκρισαν στο κάθισμα του οδηγού έναν 17χρονο που είχε συνοδηγό τη μητέρα του.

Τα ευτράπελα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το αν θα γελάσει ή κλάψει κανείς εξαρτάται από τη σκοπιά που βλέπει το συγκεκριμένο γεγονός.

Στη Γερμανία λοιπόν όπου οι οδηγοί συμμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό με τον ΚΟΚ -σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με τους Έλληνες- συνέβη κάτι που ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο ταχύτητας που πραγματοποιούσε η Τροχαία Αυτοκινητόδρομων στο Βρανδεμβούργο, συγκεκριμένα σε κομμάτι του BAB 13 με κατεύθυνση προς την Δρέσδη, εντόπισαν μια Porsche να κινείται με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χλμ./ώρα.

Σε σημείο μάλιστα που το όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο έχει οριστεί στα 120 χλμ./ώρα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το επόμενο μπλόκο της γερμανικής Τροχαίας, το οποίο και σταμάτησε την Porsche σε ασφαλές σημείο για την επιβολή προστίμου, με τους αστυνομικούς να μένουν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρισαν.

Στο κάθισμα του οδηγού καθόταν ένας αρχάριος οδηγός μόλις 17 ετών, ο οποίος στον έλεγχο των στοιχείων του έδωσε στους αστυνομικούς την προσωρινή άδεια οδήγησης που είχε, η οποία και του επιτρέπει να οδηγεί μόνο με την παρουσία ενήλικου στο αυτοκίνητο.

Πράγματι στο αυτοκίνητο υπήρχε ενήλικο άτομο ώστε να μπορεί να οδηγεί νόμιμα ο 17χρονος ο οδηγός και αυτό το άτομο, σύμφωνα και με την αναφορά της Τροχαίας ήταν η μητέρα του…

Αφού οι αστυνομικοί έδειξαν το σχετικό video στο νεαρό οδηγό, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το εάν παρανόμησε ή όχι -στο συγκεκριμένο κομμάτι υπήρχαν και πινακίδες με το όριο ταχύτητας για τους οδηγούς- του επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 600 ευρώ και του απαγόρευσαν να οδηγεί για δύο μήνες.

Παράλληλα, τον υποχρέωσαν να παρακολουθήσει και σεμινάριο σχετικό με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, το οποίο και πρέπει να ολοκληρώσει στο διάστημα που δεν θα μπορεί να οδηγεί.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τι ειπώθηκε σχετικά μεταξύ των αστυνομικών και της μητέρας του νεαρού οδηγού, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά.

Πηγή: CAR & MOTOR | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.