Γερμανία: Το 1ο πρωτάθλημα για υπέρβαρους είναι γεγονός!

Οι “Heavy Kickers” από την PSV Bork (περιοχή Unna) παίζουν το δικό του παιχνίδι εδώ και καιρό και τώρα με δική τους πρωτοβουλία, υπάρχει από τον Απρίλιο επίσημο πρωτάθλημα για υπέρβαρους ανθρώπους στο γερμανικό ποδόσφαιρο…

Οι αντίπαλοί τους ονομάζονται Grün-Weiß Menden Pfundskerle ή SC Buschhausen 1912 Big Boys κ.α. Ένα πρωτάθλημα, έξι ομάδες!

“Ένας δείκτης μάζας σώματος 31 είναι η μόνη απαίτηση που έχουμε”, λέει ο Dennis Winterroth (47 ετών, 130 κιλά).

“Είμαστε όλοι παχύσαρκοι! Υπάρχει όμως ο ειδικός κανόνας ότι στην ομάδα επιτρέπονται δύο παίκτες που έχουν πέσει κάτω από το όριο του ΔΜΣ (BMI)”.

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο: να γίνουμε αδύνατοι! Πριν από τρεισήμισι χρόνια, οι “Heavy Kickers” ξεκίνησαν ως “Team Plus”.

Μια ομάδα με “μεγάλες κοιλιές” που θα δυσκολεύονταν πολύ σε άλλες ομάδες. Το Ü δεν σημαίνει άνω των 30 ετών, αλλά υπέρβαροι.

“Η πιθανότητα να συμμετέχουμε σε κανονικές ομάδες είναι μικρή. Αλλά με τους Heavy Kickers, όλοι χρειάζονται”, λέει ο αρχηγός Κρίστοφερ Γκαγκς (33 ετών).

Κανείς δεν είναι περιττός εδώ, καλός μόνο για να βαραίνει τον πάγκο των αναπληρωματικών.

Ο Gags έχει ήδη χάσει 25 κιλά μέσω των προπονήσεων που γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να είναι στα 125 κιλά και με ΔΜΣ 37,5.

Καλή δουλειά με τα πόδια…

Οκτώ εναντίον οκτώ, 70 λεπτά, οι άνδρες κλωτσάνε τη μπάλα στο μικρό γήπεδο. Είναι ένας πιο χαλαρός ρυθμός, αλλά υπάρχουν μερικά γερά πόδια που “σέρνουν” υπέρβαρα σώματα στο γήπεδο.

“Μπορούμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι”, τονίζει ο Winterroth. Πάνω απ’ όλα, υπάρχει άφθονη δύναμη στο σουτ. Και υπάρχει αρκετή δύναμη πίσω από την μπάλα…

Δύο αγωνιστικές, δύο νίκες, δεύτερη θέση. Όλα πάνε καλά – αν και με πιο αργούς ρυθμούς.

“Βέβαια, μερικές φορές ηττηθήκαμε από ομάδες δέκα χρόνια μεγαλύτερες από εμάς, επειδή απλώς δεν είμαστε τόσο επίμονοι και γρήγοροι”, παραδέχεται ο René Herzog-Jansik (49, 121 κιλά).

Αλλά πρώτα απ’ όλα πρόκειται για διασκέδαση και άσκηση, “για να σηκωθούμε από τον καναπέ”, λέει ο Daniel Pohl (43, 106 κιλά). Έχει ήδη χάσει 30 κιλά.

Ο “ψαράς” της ομάδας Felix Hanning (23, 135 κιλά) ονειρεύεται να χάσει κιλά. Είναι ακόμα νεοφερμένος και δεν έχει σχεδόν καμία προηγούμενη ποδοσφαιρική εμπειρία.

“Αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Το κυριότερο είναι να γίνουμε πιο γυμνασμένοι μαζί”.

Η ομάδα διαθέτει πλέον 27 “βαριά” ονόματα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εξαπλωθεί το μοντέλο του πρωταθλήματος για υπέρβαρους.

“Ειδικά μετά την Κορόνα, υπάρχουν ακόμα αρκετοί άνθρωποι που έχουν πάρα πολλά κιλά”, παρατηρεί ο Winterroth.

Δεν φοβούνται ότι οι καλύτεροι παίκτες θα φύγουν σύντομα από την ομάδα λόγω του φυσιολογικού τους βάρους;

“Όχι”, λέει ο Daniel Pohl. “Ακόμα και τότε θα εξακολουθούσα να παίζω εδώ”. Άλλωστε, οι “Heavy Kickers” έχουν γίνει και πολύ καλοί φίλοι εκτός του γηπέδου…

Info: ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI)

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης