Γερμανία: 257.000 παιδιά θα μπορούσαν να επωφεληθούν

Στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η κυβέρνηση συνασπισμού διαφωνεί εδώ και εβδομάδες σχετικά με την ακριβή μορφή του βασικού επιδόματος για τα παιδιά. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γερμανίας (Βάδη-Βυρτεμβέργη) θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την καθιέρωσή του…

Περισσότερα από 257.000 παιδιά και νέοι στο νοτιοδυτικό κρατίδιο της Γερμανίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το βασικό επίδομα παιδιού που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αυτή είναι η υπόθεση της γερμανικής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας (DGB).

“Ακόμη και στην πλούσια Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα χρειάζονται επειγόντως περισσότερη στήριξη για να μεγαλώσουν καλά τα παιδιά τους”, δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου της DGB, Kai Burmeister.

Επομένως, ο συνασπισμός πρέπει επιτέλους να συμφωνήσει για το μέτρο και να διαθέσει επαρκή χρήματα για αυτό.

Στο τέλος του 2022, θα υπάρχουν 174.176 ανήλικα παιδιά που ζουν σε οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα πολίτη στο κρατίδιο.

Επιπλέον, υπήρχαν 82.843 παιδιά και νέοι που λάμβαναν επίδομα παιδιού. Αυτό καταβάλλεται στους χαμηλόμισθους πέραν του επιδόματος τέκνων.

Σύμφωνα με την DGB, και οι δύο ομάδες – συνολικά 257.019 παιδιά και νέοι – θα ήταν καλύτερα με το βασικό επίδομα παιδιού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ομοσπονδία, υπάρχουν εκείνες οι οικογένειες που έχουν νόμιμο δικαίωμα σε επιδόματα λόγω του χαμηλού εισοδήματός τους, αλλά δεν τα ζητούν.

Ο αριθμός των αδήλωτων περιπτώσεων χαμηλόμισθων που θα μπορούσαν να λάβουν συμπληρωματική εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται στο 50%. Στην αξιολόγησή της, η DGB αναφέρεται σε στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης.

“Οι κοινωνικές παροχές δεν πρέπει να είναι μόνο στα χαρτιά. Η βοήθεια πρέπει επίσης να φτάνει”, δήλωσε ο Burmeister.

Εκτός από την εύκολη πρόσβαση, η DGB απαιτεί επίσης υψηλότερες παροχές για το βασικό επίδομα τέκνων από ό,τι για το εισόδημα του πολίτη.

Σύμφωνα με τον Burmeister, τίποτα δεν προκαλεί περισσότερα έξοδα παρακολούθησης και δεν είναι πιο δαπανηρό από το να επιτρέπεται η παιδική φτώχεια.

Ο συνασπισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θέλει να συνδυάσει το επίδομα παιδιού και άλλες κρατικές παροχές στο βασικό επίδομα παιδιού από το 2025.

Ωστόσο, οι Πράσινοι και το FDP διαφωνούν εδώ και εβδομάδες σχετικά με το κόστος του σχεδίου.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Οικογένειας Λίζα Πάους (Πράσινοι) είχε ανακοινώσει ότι χρειάζονται δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς θέλει επίσης να αυξήσει τα επιδόματα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP), ωστόσο, δεν θέλει να δαπανήσει πρόσθετα χρήματα, αλλά να κατανείμει καλύτερα τις παροχές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης