Γερμανία 2G σε μάρκετ: Τέλος στην είσοδο για ανεμβολίαστους;

Στην Έσση, οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν πλέον να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα επιτρέπουν ή όχι την είσοδο ανεμβολίαστων ατόμων στα καταστήματα

Αυτή η είδηση προκαλεί μεγάλη αναστάτωση

Στην Έσση, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής θα μπορούν στο μέλλον να αποφασίζουν μόνα τους αν απαιτούν την εφαρμογή του κανόνα 2G στα καταστήματά τους.

Αυτό θα σήμαινε ότι μόνο εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα θα μπορούν να ψωνίζουν σε τέτοια καταστήματα.

Επί του παρόντος, σε όλα τα ομοσπονδιακά κρατίδια, εμείς ως πελάτες στα καταστήματα πρέπει βασικά να συμμορφωνόμαστε μόνο με την απαίτηση χρήσης μάσκας και τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής και απόστασης.

Μέχρι στιγμής, δεν επηρεαζόμαστε από άλλους περιορισμούς. Στην Έσση, ωστόσο, αυτό μπορεί τώρα να αλλάξει για τους καταναλωτές.

Ποια είναι η κατάσταση στην Έσση μέχρι στιγμής

Ο κανόνας 2G υπάρχει ήδη στο διάταγμα προστασίας της Έσσης, αλλά ο τομέας του λιανικού εμπορίου εξαιρέθηκε -αρχικά- ρητά από αυτόν.

Οι ακόλουθοι τομείς μπόρεσαν να εφαρμόσουν τον κανόνα 2G μέχρι στιγμής

  • Ξενοδοχεία και εστιατόρια
  • Κλαμπ και ντισκοτέκ
  • Κινηματογράφοι και θέατρα
  • Πισίνες
  • Γυμναστήρια
  • Ζωολογικοί κήποι
  • Οίκοι ανοχής

Τι έχει αλλάξει στην Έσση – και γιατί;

Στην Έσση, οι έμποροι λιανικής πώλησης -συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ- έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα επιτρέπουν σε ανεμβολίαστα άτομα να εισέρχονται στα καταστήματά τους. Αυτό αποφασίστηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης.

Δείτε επίσης

Πιστοποιημένο Covid από το σπίτι στη Γερμανία: Πώς λειτουργεί;

3G σύντομα υποχρεωτικός σε αυτά τα επαγγέλματα στη Βαυαρία

Γιατί όλα αυτά;

Αυτό ανάγεται στην καταγγελία ενός εμπόρου λιανικής πώλησης. Θέλει να αφήσει να μπουν στο κατάστημά του μόνο πελάτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αναρρώσει.

Σε αντάλλαγμα, η απαίτηση χρήσης μάσκας, όλοι οι κανόνες απόστασης και οι περιορισμοί εισόδου θα καταργηθούν. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του και ανέτρεψε την εξαίρεση για τους λιανοπωλητές.

Η συνέπεια: από εδώ και στο εξής, κάθε κατάστημα θα μπορεί να εισαγάγει τον κανόνα 2G.

Τι σημαίνει αυτό για τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ;

Επομένως, είναι επίσης δυνατό για τα σούπερ μάρκετ της Έσσης να εισαγάγουν έναν κανόνα 2G με άμεση ισχύ. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί πόσο πιθανό είναι αυτό.

Πηγή: www.antenne.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.