Γερμανία: Έως 5 χρόνια φυλακή για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ψευδείς πληροφορίες στην κάρτα εμβολιασμού, παραποιημένα αποτελέσματα εξετάσεων – όποιος προσπαθήσει να παρακάμψει τους ισχύοντες κανόνες της πανδημίας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις στο μέλλον.

Οι παραχαράκτες των τεστ κορωνοϊού, των πιστοποιητικών ανάρρωσης ή εμβολιασμού θα αντιμετωπίζουν μελλοντικά στη χειρότερη περίπτωση ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, σύμφωνα με τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης.

Αυτό προβλέπεται σε ένα σχέδιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο την Πέμπτη. Το σχέδιο, το οποίο τέθηκε στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur, συζητήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η παραγωγή και η εν γνώσει χρήση όχι μόνο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού θα τιμωρείται στο μέλλον.

Ο κανονισμός αποσαφηνίζει την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που ένα “μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο” εκδίδει ένα τεστ, αναφέρεται. Η εν γνώσει χρήση ενός πλαστού πιστοποιητικού τεστ “με σκοπό την εξαπάτηση” θα τιμωρείται επίσης.

Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις “μη εξουσιοδοτημένης έκδοσης πιστοποιητικών υγείας”, εάν “ο δράστης ενεργεί εμπορικά ή ως μέλος μιας συμμορίας”, είναι δυνατή η επιβολή ποινής φυλάκισης τριών μηνών έως πέντε ετών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.