Γερμανία: Πέντε φορές περισσότερα μωρά μολύνθηκαν από τον ιό RSV

Η νόσος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά και τα βρέφη. Το χειμώνα, ο αριθμός των νοσηλειών σε νοσοκομεία για παιδιά κάτω του ενός έτους στη Γερμανία αυξήθηκε δραστικά. Τι σχέση έχει το Covid-19 με αυτό;

Εάν τα δικά σας παιδιά βήχουν έντονα, αναπνέουν γρήγορα και δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, μπορεί να κρύβεται από πίσω ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV).

Σύμφωνα με μελέτη, ο αριθμός των νεογέννητων και των βρεφών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε κλινική λόγω του λεγόμενου ιού RS αυξήθηκε δραστικά στη Γερμανία το χειμώνα του 2022.

Ένας λόγος: λόγω του κλεισίματος των σχολείων και της απαγόρευσης επαφών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona, σημαντικά λιγότερα παιδιά είχαν μολυνθεί από τον RSV τον προπέρσινο χειμώνα – αυτό αναπληρώθηκε στη συνέχεια τον χειμώνα που φτάνει τώρα στο τέλος του.

Περισσότερα παιδιά σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Αν αναχθεί σε όλα τα παιδιά που ζουν στη Γερμανία, περίπου 17.000 παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο το τέταρτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με ανάλυση που ανέθεσε η ασφαλιστική εταιρεία υγείας DAK-Gesundheit.

Πρόκειται για πέντε φορές περισσότερα από ό,τι την ίδια περίοδο του 2018, ενώ το ποσοστό των παιδιών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχει αυξηθεί κατά 350%.

Για την ειδική ανάλυση της DAK, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από περίπου 786.000 παιδιά και εφήβους έως 17 ετών. Αναλύθηκαν τα έτη 2017 έως 2022.

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μπορεί να προσβληθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά το παθογόνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε βρέφη και μικρά παιδιά.

Μπορεί να πρόκειται για μια απλή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, αλλά είναι επίσης δυνατές σοβαρές πορείες, ακόμη και ο θάνατος.

Το RKI υπολογίζει τα πρόωρα μωρά και τα παιδιά με προϋπάρχουσες πνευμονοπάθειες ως ασθενείς κινδύνου, αλλά και άτομα με ανοσοανεπάρκεια ή γενικά με κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.