Γερμανία: Δίνει 650 εκ. ευρώ σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος παγκοσμίως

Η οργάνωση που διαχειρίζεται αξιώσεις για λογαριασμό Εβραίων που υπέφεραν από τους Ναζί δήλωσε ότι η Γερμανία συμφώνησε να δώσει χρηματική επιχορήγηση άλλα 647 εκατομμύρια ευρώ για να παρέχει κατ′ οίκον φροντίδα και άλλες υπηρεσίες περίθαλψης σε αδύναμους και ευάλωτους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Γερμανία: Αντιπολεμική διαδήλωση με πάνω από 50.000 άτομα στο Μόναχο

Η διάσκεψη για τις εβραϊκές υλικές αξιώσεις κατά της Γερμανίας, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, που αναφέρεται επίσης ως η Διάσκεψη Αξιώσεων, ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα διανεμηθούν σε περισσότερες από 300 οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας παγκοσμίως.

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την βοήθεια σε μια εποχή που αυτά τα κεφάλαια είναι κρίσιμα, λόγω της ηλικίας, της φτώχειας και της αυξανόμενης αναπηρίας των επιζώντων Εβραίων», δήλωσε ο Γκίντεον Τέιλορ, πρόεδρος του οργανισμού.

«Γνωρίζουμε ότι αυτά τα κεφάλαια παρέχουν ζωτική υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε.

Τα πρόσθετα κεφάλαια αποτελούν το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για το Claims Conference σε υπηρεσίες πρόνοιας σε ένα μόνο έτος, ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωση.

Υπολογίζει ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε υπηρεσίες για περίπου 120.000 επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Από το 1952, η γερμανική κυβέρνηση έχει πληρώσει περίπου 81 δισεκατομμύρια ευρώ σε Εβραίους για ψυχικές επιβαρύνσεις και απώλειες που προκλήθηκαν από διώξεις των Ναζί.

Τα κεφάλαια διανέμονται σε οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας σε περιοχές όπου ζει σημαντικός αριθμός επιζώντων, για να διασφαλιστεί ότι οι ζωτικές υπηρεσίες, όπως η κατ′ οίκον περίθαλψη, η ιατρική περίθαλψη, η επείγουσα βοήθεια και η τροφή είναι διαθέσιμες εκεί για τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

«Οι επιζώντες θα υποστηριχθούν όπου κι αν ζουν, είτε σε περιοχές κατεστραμμένες από τον πόλεμο είτε σε ζώνες συγκρούσεων ανεξάρτητα από τα εμπόδια», δήλωσε ο Γκρεγκ Σνάιντερ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Claims Conference.

Αφού ο Β′ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε, πριν από περισσότερα από 76 χρόνια, σήμερα όλοι οι ζωντανοί επιζώντες του Ολοκαυτώματος είναι ηλικιωμένοι και πολλοί υποφέρουν από πολλά ιατρικά προβλήματα επειδή στερήθηκαν σωστής διατροφής, όταν ήταν νέοι.

Πολλοί ζουν επίσης απομονωμένοι, έχοντας χάσει τις οικογένειές τους στον πόλεμο.

Άλλοι επέζησαν από τον πόλεμο και το Ολοκαύτωμα χωρίς να έχουν, όμως, τίποτα και εξακολουθούν να είναι φτωχοί μέχρι σήμερα.

Πηγή: HUFFPOST

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.