Γερμανία: 7 στους 10 πολίτες έχουν μειώσει τη χρήση ενέργειας

Σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των νοικοκυριών της Γερμανίας έχει επιφέρε η ενεργειακή κρίση, που δοκιμάζει τις αντοχές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. 

Επτά στους 10 Γερμανούς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια λόγω του υψηλού πληθωρισμού επί δεκαετίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ οι μισοί ξοδεύουν λιγότερα σε δραστηριότητες αναψυχής, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια αυξήθηκαν στο 63% τον Απρίλιο το 2022, σύμφωνα με την έρευνα της Infratest dimap σε 1.273 πολίτες που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ARD.

Να σημειωθεί ότι ο ετήσιος πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 8,5% τον Ιούλιο από 7,8% τον Απρίλιο, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους κατά 35%.

Τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα αλλάζουν περισσότερο τις συνήθειες τους, σύμφωνα με την έρευνα, με τα δύο τρίτα να μειώνουν τα καθημερινά ψώνια και τις δαπάνες τους για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και διακοπές σε σύγκριση με τα μισά νοικοκυριά με μέσο εισόδημα, αναφέρει η έρευνα.

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.